У Пентагоні поки не вбачають ознак введення білоруських військ в Україну

У Пентагоні поки не вбачають ознак введення білоруських військ в Україну

Укрінформ
Міністерство оборони США заявляє, що поки не має у своєму розпорядженні доказів присутності в Україні білоруських збройних формувань.

Про це заявив на брифінгу в Пентагоні речник оборонного відомства Джон Кірбі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми не бачили жодних ознак того, що білоруські війська або сили перемістилися всередину України», - зауважив речник Пентагону.

Він також зазначив, що наразі не відстежується ознак неминучого вторгнення білоруських сил на українську територію. Однак, за його словами, це не означає, що цього не станеться в майбутньому.

Кірбі також звернув увагу на коментарі олександра лукашенка про те, що його сили «стануть на захист тилу російських військ у разі нападу на них».

У цьому контексті речник Пентагону відзначив, що таким чином лукашенко вперше заговорив про те, що білорусь може застосувати свої війська.

Як повідомляв Укрінформ, під час візиту лукашенка до москви російські літаки завдали удару по білоруському населеному пункту Копані, залетівши з території України.

За даними командування Повітряних сил ЗСУ, крім Копанів у білорусі росіяни атакували ще два населені пункти – Бухличі та Верхній Теребежів. Це могло мати на меті втягнути збройні сили білорусі у війну з Україною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-