Через гуманітарні коридори вдалося вивезти 125 тисяч людей – Верещук

Через гуманітарні коридори вдалося вивезти 125 тисяч людей – Верещук

Укрінформ
За останні дні гуманітарними коридорами евакуйовано понад 125 тисяч осіб. Усіх врятованих людей доставлено у безпечні зони або за кордон. 

Про це заявила віцепрем’єр-міністр ‒ міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, передає Укрінформ із посиланням на Мінреінтеграції.

За її словами, попри складнощі з евакуацією, які зумовлені невиконання росією домовленостей, Україні за останні кілька днів вдалось вивезти з "гарячих" точок понад 125 тисяч українців.  

«На шляху руху колон постійно відбуваються обстріли з боку російських військ. Попри це, за останні декілька днів нам вдалося вивезти у безпечні зони понад 125 тисяч людей. Це переважно жінки, діти, хворі та люди похилого віку», - сказала Верещук.

Вона наголосила, що відповідно до плану гуманітарного реагування, переселенців направляють в безпечні регіони України або, за їхнім бажанням, за кордон. 

Також віцепрем’єр-міністр зауважила, що гарантії російської сторони донині мають спорадичний, нерегулярний характер і надаються виключно завдяки особистим зусиллям Президента і Прем’єр-міністра.

«Навіть завчасно подана нами заявка не гарантує успіху, адже відкриття коридорів напряму залежить від обстановки і становища окупантів у районах ведення бойових дій на час запланованого початку евакуації», - додала Верещук. 

Як повідомлялось, від початку вторгнення російських військ в Україну вже 2,5 мільйони людей залишили країну, рятуючись від війни.

24 лютого президент путін оголосив про початок російського вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-