Лідери G7 окреслили подальші заходи ізоляції росії

Лідери G7 окреслили подальші заходи ізоляції росії

Укрінформ
Глави держав і урядів G7 наголосили на відданості подальшій ізоляції росії від західних економік і міжнародної фінансової системи та зобов’язалися вжити подальших заходів якнайшвидше.

Про це йдеться у їхній спільній заяві, передає кореспондент Укрінформу.

У документі окреслено основні напрями подальшого тиску на росію та її керівництво. Зокрема, у G7 вітають підготовку заяви широкої коаліції членів Світової організації торгівлі про те, що вони відкликають статус найбільшого сприяння щодо росії.

Країни G7 також разом працюють над тим, щоб рф не отримувала фінансування від провідних багатосторонніх фінансових установ, зокрема Міжнародного валютного фонду, Світового банку та Європейського банку реконструкції та розвитку. Водночас підписанти вітають кроки ОЕСР для обмеження участі Росії у відповідних органах.

Як зазначається, G7 зобов’язується продовжувати свою кампанію тиску на російські еліти, чиновників та олігархів, близьких до президента путіна, та інших архітекторів війни, їхніх сімей і прибічників. Йдеться про виявлення та арешт рухомого та нерухомого майна осіб і корпорацій, що підпадають під санкції.

Лідери Групи семи зобов’язуються підтримувати ефективність запроваджених обмежувальних заходів і не допускати можливості їх обходження. У цьому контексті буде забезпечено, щоб російська держава та олігархи не могли використовувати цифрові активи. Існує згода, що санкції поширюватимуться на активи у криптовалюті.

Крім того, глави держав і урядів G7 налаштовані протистояти спробам російського режиму поширювати дезінформацію, а також заявляють про готовність ввести подальші обмеження на експорт та імпорт ключових продуктів і технологій з метою позбавити рф доходів і забезпечити, щоб інші країни не фінансували розв'язану путіним війну.

Група семи також забезпечить, щоб російська еліта та олігархи не отримували доступу до предметів розкоші та активів.

У заяві наголошується, що російським організаціям, які прямо чи опосередковано підтримують війну, не слід надавати доступ до нових важелів та інвестицій в акціонерний капітал чи будь-якої іншої форми міжнародного капіталу. Водночас підписанти наголошують на рішучості продовжити працювати над розробкою та впровадженням заходів, які ще більше обмежують можливості Росії залучати кошти на міжнародному рівні.

Держави G7 обіцяють працювати разом, щоб підтримувати стабільність на енергетичних ринках та продовольчу безпеку в усьому світі, оскільки російське вторгнення може вплинути на спроможності України вирощувати цьогорічний врожай.

Очільники держав і урядів нагадали, що вже запроваджені ними санкцій серйозно вплинули на економічну та фінансову систему рф, про що свідчить масова реакція ринку.

Крім уже оголошених планів, країни G7 обіцяють продовжити докладати зусиль, щоб зменшити власну залежність від російських енергоносіїв.

У заяві наголошується, що компанії приватного сектору виходять з Росії з безпрецедентною швидкістю та солідарністю. «Ми підтримуємо наші компанії, які хочуть організовано вийти з російського ринку», - підкреслили політики.

Як повідомляв Укрінформ, президент США Джо Байден заявив, що Сполучені Штати разом з іншими країнами G7, а також Європейським Союзом запроваджують додаткові кроки для притягнення до відповідальності рф за її агресію проти України. Це передбачає позбавлення росії статусу «найбільшого сприяння» у міжнародній торгівлі; розширення заборони для важливих статей російського імпорту; запровадження додаткових санкцій проти російських олігархів і корупціонерів.

Крім того, західні країни запровадили обмеження для використання цифрових активів росією, щоби вона не мала можливості обходити санкції США й інших країн Заходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-