В ООН нагадали Москві, що атаки на цивільні об'єкти можуть визнати воєнними злочинами

В ООН нагадали Москві, що атаки на цивільні об'єкти можуть визнати воєнними злочинами

Укрінформ
Управління ООН з прав людини нагадало Москві, що будь-які напади на невійськові об’єкти можуть бути визнані воєнними злочинами.

Про це передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу ООН.

«Унаслідок атак гинуть і зазнають поранень цивільні особи… Російські війська використовують вибухові речовини з широкою зоною ураження в населених пунктах або поблизу них. Це ракети, важкі артилерійські снаряди, а також повітряні удари», - заявила журналістам речниця Верховного комісара з прав людини Ліз Тросселл у п’ятницю в Женеві.

Вона наголосила, що за п'ятнадцять днів війни в Україні обстрілів зазнали школи, лікарні та дитячі садки, а в кількох населених пунктах також застосовувалися касетні бомби.

«Унаслідок російських авіаударів по двох школах та кількох житлових будинках у Чернігові 3 березня було вбито 47 цивільних», - заявила Тросселл.

Речниця Верховного комісара нагадала і про російське бомбардування дитячої лікарні та пологового будинку в Маріуполі.

Всесвітня організація охорони здоров'я ООН також засудила атаку російських військ на психіатричну лікарню під Харковом, де перебуває 300 осіб.

«Ми нагадуємо російській владі, що прямі атаки на цивільних осіб та цивільні об'єкти, а також обстріли міст і сіл та інші форми атак без вибора цілей заборонені міжнародним правом і можуть бути розцінені як воєнні злочини», - сказала речниця Верховного комісара.

Як повідомлялося, 24 лютого російський президент путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-