До Інтернаціонального легіону долучилися добровольці з 52 країн

До Інтернаціонального легіону долучилися добровольці з 52 країн

Відео
Укрінформ
До Інтернаціонального легіону, який створено в Україні у зв’язку нападом російської федерації, долучилися добровольці вже з 52 країн.

Про це йдеться у відеоінтерв'ю з добровольцем з Норвегії, яке розмістила у Фейсбуці заступник міністра оборони Ганна Маляр, передає Укрінформ.

"Коли ви бачите, як щодня бомби та ракети падають на українські міста, руйнуючи лікарні, школи, будинки – це важко сприйняти, це виглядає як божевілля. Ви бачите, що відбувається і, здається, нічого не можете зробити. Коли розпочалося створення інтернаціонального легіону, я відразу зрозумів, що маю приєднатися до нього", - розповів доброволець Дам'єн.

За його словами, в легіоні є люди з багатьох держав і станом на вчора (10 березня) були представників з 52-х країн. Зокрема, добровольці прибувають з сусідніх з Україною держав: Польщі, країн Балтії, Скандинавії, Великої Британії та США.

Зазначається, що добровольці Інтернаціонального легіону спершу узгоджують усі юридичні питання служби, а вже потім отримують усе належне екіпірування та зброю. Після цього розпочинається спеціальна підготовка і злагодження підрозділів.

Як повідомляв Укрінформ, 6 березня Міністерство оборони України разом з IT-волонтерами створили сайт для прийому заявок на вступ до International Legion for the Territorial Defence of Ukraine. Станом на 6 березня бажання воювати виявили до 20 000 іноземців. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-