На Херсонщині загарбники викрадають людей з домівок та затримують на блокпостах

На Херсонщині загарбники викрадають людей з домівок та затримують на блокпостах

Укрінформ
В районах Херсонщини, які перебувають частково або повністю під контролем ворога, цивільних людей затримують на блокпостах та викрадають з домівок.

Про це у Фейсбуці повідомило Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим, передає Укрінформ.

«Інформація про випадки викрадення наших співгромадян продовжує надходити. За словами наших джерел, переважно людей затримують або на ворожих блокпостах, або окупанти з’являються за місцем проживання», - йдеться у повідомленні.

За свідченнями херсонців, на встановлених окупантами блокпостах перевіряють телефони та машини: «Якщо щось не подобається, то людей затримують”. 

Окрім того, шукають людей за домашніми адресами - переважно учасників АТО/ООС, українських правоохоронців, представників кримськотатарської спільноти. 

Також російська федерація може направляти своїх військових в населені пункти, які не перебувають під контролем російських військ.

Так, медіа “Мост” повідомило про те, що в селі Лазурне Скадовського району заїхала військова колона, щоб затримати за місцем проживання співробітника СБУ. Вдома нікого не виявилось, але будинок пограбували.

«З інших захоплених населених пунктів, зокрема Київщини, також надходить інформація про зачистки серед цивільного населення, в результаті котрих окупанти захоплюють заручників, яких незаконно утримують, б’ють та катують», - додають у представництві.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, житлові будинки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-