Керівника зовнішньої розвідки ФСБ відправили під домашній арешт – журналіст-розслідувач

Керівника зовнішньої розвідки ФСБ відправили під домашній арешт – журналіст-розслідувач

Укрінформ
Керівники 5-ї служби ФСБ, яка займається зовнішньою розвідкою та відповідає за роботу в Україні, відправлені під домашній арешт.

Як передає Укрінформ, про це повідомив у своєму Фейсбук-акаунті спеціаліст зі спецслужб Андрій Солдатов.

«Сьогодні поширилася інформація, що Путін розпочав репресії щодо 5-ї служби ФСБ (Служба оперативної інформації та міжнародних зв'язків, виконує функції зовнішньої розвідки ФСБ із зоною відповідальності – Україна). Керівник служби (Сергій – ред.) Бєсєда та його заступник (Анатолій – ред.) Болюх, начальник ДОІ (Департамент оперативної інформації) поміщені під домашній арешт. Ми підтвердили інформацію через наші джерела», – йдеться в повідомленні. 

Зокрема, серед причин арешту називають розкрадання коштів, виділених на підривну та агентурну роботу в Україні, а також завідомо неправдиву інформацію про політичну ситуацію в нашій країні. Офіційного підтвердження цієї інформації наразі немає.

Наразі Сергій Бєсєда перебуває під санкціями США та Євросоюзу з 2014 року за його імовірну роль у дестабілізації ситуації в Україні та порушенні її суверенітету.

Служба оперативної інформації і міжнародних зв'язків ФСБ (5-та служба) - це третя розвідувальна служба в росії після ГРУ та СЗР.

Андрій Солдатов – відомий російський журналіст. Автор книги (у співавторстві з Іриною Бороган) «Нове дворянство», яка була перевидана багатьма мовами світу.

Як повідомлялось, 24 лютого президент рф путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, а також здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-