До Маріуполя прямують сім вагонів з гуманітарною допомогою

До Маріуполя прямують сім вагонів з гуманітарною допомогою

Укрінформ
До Маріуполя їдуть сім вагонів з гуманітарною допомогою із Західної України, проте незрозуміло, чи зможуть цей вантаж розвезти.

Про це в телеефірі сказала радник заступника голови Офісу Президента Олена Симоненко, передає Укрінформ.

"Такий хаб, де ми накопичуємо гуманітарну допомогу виключно для Маріуполя, створено в Запоріжжі і саме туди також спрямовуються потяги. Вчора сім вантажних вагонів було відвантажено із західної України, які зараз на шляху до Маріуполя. Чи вдасться вивантажити ці вагони , це залежить від ситуації... Але все, що можна зробити для того, щоб допомога поїхала в цьому напрямку, ми робимо", - зазначила Симоненко.

Вона додала, що керівництво України погоджує кожен крок з відкриття гуманітарних коридорів з противником, вони відкриваються на доволі короткий проміжок часу. При відкритті коридорів вони працюють в обидві сторони - на вивіз людей з Маріуполя і на доставку води, медикаментів, їжі , одягу тощо в Маріуполь.

Як повідомлялося, колона з гуманітарним вантажем та автобусами для евакуації людей вирушила із Запоріжжя до Маріуполя. Вивезти людей із Маріуполя не вдається вже кілька днів.

З 24 лютого в Україні триває війна проти російських загарбників. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-