Україна ініціює оголошення пропагандистки Симоньян у міжнародний розшук

Україна ініціює оголошення пропагандистки Симоньян у міжнародний розшук

Укрінформ
Україна має намір ініціювати процес оголошення російської пропагандистки Маргарити Симоньян у міжнародний розшук.

Як передає Укрінформ, про це генеральний прокурор Ірина Венедиктова повідомила у Фейсбуці.

«Симоньян Маргарито Симонівно, ваш процесуальний статус в Україні – підозрювана особа. Поспішаю вам повідомити, що слідчий суддя українського компетентного суду, заслухавши докази українських прокурорів, викладені у відповідному клопотанні, знайшов їх обґрунтованими та мотивованими. Таким чином, український суд дозволив вас, Маргарито Симонівно, заарештувати та доставити до суду для обрання запобіжного заходу», - заявила Венедиктова.

Вона зазначила, що українські прокурори мають намір найближчими днями ініціювати процес оголошення підозрюваної у міжнародний розшук. «На думку української прокуратури та посилаючись на практичний досвід, ви маєте розуміти, що будете затримані під час перетину кордону іншої держави з метою подальшої екстрадиції в Україну», - додала Венедиктова.

Генпрокурор порадила Симоньян не вірити представникам влади рф, які, цілком імовірно, порекомендують не переживати. «Найміть хороших юристів і порадьтеся. Для нас в Україні дуже важливо, щоб усе було по букві та духу закону. Змагальність, прозорість і доступ до правосуддя – у вас моя гарантія», - наголосила Венедиктова.

«Росія, мати, забери Донбас додому» – це одна із сотні причин, яка змусила українських прокурорів звернути на вас увагу. Сьогодні українські прокурори, наслідуючи дух вашої світоглядної ідеології, хочуть запросити вас до нас додому», - заявила Венедиктова.

Як повідомляв Укрінформ, раніше YouTube видалив кілька каналів, які належали російській інформаційній мережі Russia Today. Наприкінці лютого її керівник Симоньян, як і Володимир Соловйов, потрапила під санкції Євросоюзу через визнання росією незалежності терористичних утворень «ДНР» і «ЛНР». Канада також запровадила санкції проти Соловйова, а влада Італії наклала арешт на дві його вілли на озері Комо.

7 березня відеохостинг заблокував канали пропагандиста Анатолія Шарія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-