Поверніть солдатів у частини: мати російського призовника звернулася до путіна

Поверніть солдатів у частини: мати російського призовника звернулася до путіна

Укрінформ
Марина Іванова, мати 20-річного строковика з петербурга, якого відправили на кордон з Україною, звернулася з листом до президента росії володимира путіна і попросила прибрати строковиків від українського кордону.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на портал Фонтанка.ру, який опублікував уривки з листа до адміністрації президента та міноборони рф.

Сина Іванової призвали в липні 2021 року і розподілили у військову частину під москвою. За її словами, зараз сина там немає, його разом з іншими солдатами перекинули на кордон з Україною, на територію курської чи бєлгородської областей. Де точно знаходиться син, Іванова не знає, оскільки останнім часом отримує від нього тільки короткі SMS-повідомлення.

«За наявною у мене інформацією, командуванням підрозділу ведеться робота, спрямована на схиляння солдатів строкової служби до участі у “спеціальній операції на території України” та підписання договору зі збройними силами рф, проти волі солдатів строкової служби», - йдеться в листі.

Жителька Петербурга розповіла виданню, що командувачі запропонували солдатам зробити два кроки вперед, якщо вони згодні на участь у бойових діях, після чого вийшли всі. «Вони залякані. Стояь за 10–15 кілометрів від кордону, від розповідей волосся дибки стає», — повідомила Іванова.

За її словами, в Україні опинився друг її сина, який також служить перший рік. За відомостями рідних, його з іншими солдатами «екстренно вивозять у частину» в росію.

У листі мати строковика попросила путіна розібратися в ситуації, вжити заходів з дотримання законів і повернути солдатів у частини, де вони мають служити за розподілом. «Як мати, яка має єдиного сина, переконливо вас прошу і просто благаю», — цитує листа «Фонтанка».

Рідні строковиків раніше неодноразово повідомляли про їх участь у воєнних діях в Україні. При цьому влада Росії неодноразово це заперечувала. Зокрема, Путін говорив 5 березня, що у «спецоперації» беруть участь «тільки професійні військові», а «призовників немає жодного».

9 березня міноборони рф визнало, що строковики воюють в Україні. У відомстві сказали, що «практично всі такі військовослужбовці вже виведені на територію Росії», але частина їх була захоплена в полон. Після цього президент путін доручив військовій прокуратурі розібратися в ситуації, повідомили в кремлі.

24 лютого президент росії путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-