Загарбників в Україні поки багато, але вони вже втратили ініціативу – Резніков

Загарбників в Україні поки багато, але вони вже втратили ініціативу – Резніков

Укрінформ
Російських військових на території України ще багато, але вони вже втратили ініціативу.

Про це міністр оборони України Олексій Резніков написав у Фейсбуці, повідомляє Укрінформ.

«Ситуація на фронті є і буде непростою. Російських окупантів багато. Поки що. Але вони вже втратили ініціативу. Наші воїни здійснюють активну оборону і проводять успішні контратаки на усіх напрямках», - зазначив Резніков.

За його словами, відео втечі російських танкових підрозділів під Броварами закарбується у всьому світі як реальний стан «другої армії» планети.

Резніков зазначив, що колись славетна Таманська дивізія, створена свого часу у Харкові, схоже, під Харковом свій «славетний» шлях і закінчить, як і Кантемирівська.

На Чернігівщині наші захисники і захисниці суттєво посилилися трофейною російською бронетехнікою, а Повітряні Сили продовжують нищити літаки противника.

Він зауважив, що Отримавши відсіч на полі бою, ворог посилює терористичні напади, вбиває мирних мешканців.

«Систематичні удари по Харкову, атака з неба на Дніпро, Луцьк, Івано-Франківськ та інші міста тому докази. По всім військовим злочинцям буде проведена відповідна робота, жоден не сховається», - зазначив глава МОУ.

Водночас він додав, що дуже складною є ситуація у Маріуполі. Ворог тримає місто у заручних, влаштувавши справжній акт геноциду.

«Ми намагаємося забезпечити гуманітарні коридори. Але це надзвичайно складно – росіяни бомбардують місто навіть під час офіційних перемовин. У них немає ні гідності, ні честі, ні милосердя», - підкреслив урядовець.

За його словами, на тимчасово зайнятих територіях півдня України ворог намагається розгорнути поліцейську інфраструктуру. Але Резніков впевнений, що його доведеться швидко згортати.

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією Генерального штаба Збройних сил України, загальні бойові втрати противника з 24 лютого по 11 березня орієнтовно склали: особового складу - понад 12 тисяч осіб. Війська рф втратили 353 танки, 1165 ББМ, 125 артилерійських систем, 58 РСЗВ. Крім того, 31 засіб ППО, 57 літаків, 83 гелікоптерів, 558 одиниць автомобільної техніки, 3 кораблі / катери, 60 цистерн з ПММ, а також 7 БПЛА оперативно-тактичного рівня.

24 лютого президент російської федерації володимир путін оголосив про початок вторгнення до України.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-