Росія хоче відправити на війну «добровольців» з Близького Сходу

Росія хоче відправити на війну «добровольців» з Близького Сходу

Укрінформ
Міністр оборони рф сергій шойгу на засіданні радбезу країни заявив, що близько 16 тисяч добровольців з близького сходу нібито готові взяти участь у війні проти України.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на сайт кремля.

Як зазначається, президент росії володимир путін наказав допомогти добровольцям дістатися «зони бойових дій». Путін також схвалив пропозицію Шойгу передати військовим формуванням маріонеткових «республік» ОРДЛО засоби ППО, протитанкові ракетні комплекси, а також нібито наявну трофейну українську та західну зброю.

Генштаб ЗСУ повідомив, що на ранок 11 березня загальні втрати противника орієнтовно становлять: понад 12 тисяч осіб особового складу. Також війська рф втратили 353 танки, 1165 ББМ, 125 артилерійських систем, 58 РСЗВ. Крім того, 31 засіб ППО, 57 літаків, 83 вертольоти, 558 одиниць автомобільної техніки, 3 кораблі/катери, 60 цистерн з ПММ, а також 7 БПЛА оперативно-тактичного рівня.

24 лютого президент росії путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-