Зеленський: Хочеш дізнатися про плани росії - подивися, в чому вона звинувачує інших

Зеленський: Хочеш дізнатися про плани росії - подивися, в чому вона звинувачує інших

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський стурбований заявами російських ЗМІ про те, ніби в Україні розробляється бактеріологічна зброя та готуються хімічні атаки.

Відповідну думку Зеленський висловив під час вечірнього відеозвернення, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Російські пропагандисти сьогодні помітно пожвавилися й дуже старалися. Напевно, для того, щоб прикрити злочини своєї армії в Україні. Злочини проти Маріуполя, проти Донбасу, проти Харкова, проти десятків інших міст. Прикрити новими звинуваченнями. Новими-старими фейками. Вони звинувачують нас... Знову нас! Що ми нібито розробляємо бактеріологічну зброю. Нібито готуємо хімічну атаку. Мене це дуже турбує, тому що не раз ми переконувалися: хочеш дізнатися про плани росії – подивися, в чому росія звинувачує інших", - сказав Зеленський.

Глава Української держави переконаний, що поширення таких звинувачень у російських ЗМІ показує, що військові спецслужби рф на таке здатні й хочуть цього.

"Вони вже робили такі речі в інших країнах. Так само! Самі анонсували, самі організовували, самі скаржилися. Й робитимуть ще. Знов і знов. Якщо їх не зупинити", – наголосив Президент України.

Він навів кілька показових прикладів – як росія розірвала Молдову з Придністров'ям, Грузію з Абхазією, Україну з Донбасом та Кримом. "А звинувачують нас! Тих, хто став жертвою. Тих, хто змушений захищатися. Боротися вже просто за своє право жити. Самі приходять до нас на танках та з ракетами. Забирають чуже. Захоплюють. Навіть соромляться показати своїх офіцерів! Ховають своїх генералів. Приховують від свого народу, що відправляють строковиків на цю війну, аби тільки сили вторгнення зробити більшими. А ми винні! Нас знову звинувачують у нападках на нібито миролюбну росію", - констатував глава Української держави.

Як повідомляв Укрінформ, російське міністерство оборони заявило про провокацію, що нібито готується українською стороною, з використанням отруйних речовин "для звинувачення росії у застосуванні хімічної зброї".

У Білому домі спростували заяви російської сторони про нібито підготовку в Україні провокацій з використанням хімічних речовин, до якої начебто причетні США.

Фото: Верховна Рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-