Міноборони та мзс росії не домовилися, що брехати про атаку на пологовий будинок в Маріуполі

Міноборони та мзс росії не домовилися, що брехати про атаку на пологовий будинок в Маріуполі

Укрінформ
Представник міноборони росії ігор конашенко і глава мзс рф сергій лавров подали прямо протилежні версії авіанальоту 9 березня на лікарню та пологовий будинок у Маріуполі.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з посиланням на російські інформагентства.

На щоденному брифінгу в москві конашенков заявив, що російські військові не завдавали удару по лікарні в Маріуполі, і взагалі «абсолютно жодних завдань щодо враження цілей на землі російська авіація в районі Маріуполя не виконувала». Далі він назвав «нібито авіаудар, що мав місце, - повністю зрежисована провокація для підтримки антиросійського ажіотажу у західної аудиторії».

Декількома годинами раніше на пресконференції в Анталії міністр закордонних справ росії сергій лавров визнав бомбардування лікарні та пологового будинку в Маріуполі цілеспрямованим рішенням армії рф. Але, за його словами, пологовий будинок у Маріуполі використовувався виключно як база батальйону "Азов", про що росія, нібито, подала дані в ООН ще декілька днів тому.

Як повідомлялося, у середу, 9 березня, у Маріуполі агресор під час авіанальоту знищив у центрі міста пологовий будинок, лікарню, дитяче відділення та терапію.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Фото: Evgeniy Maloletka

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-