Пауза щодо закриття неба над Україною вже стала вбивчою - Президент

Пауза щодо закриття неба над Україною вже стала вбивчою - Президент

Відео
Укрінформ
Пауза без рішення Заходу щодо закриття неба над Україною чи надання нам бойових літаків стала вбивчою.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський у відеозверненні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Робимо все для того, щоб нарешті убезпечити наше небо. Я вдячний абсолютній більшості українців, які підтримують цю позицію. Які збирають підписи, переконують своїх знайомих на Заході, пишуть у соцмережах, організовують мітинги. Ми маємо разом повернути деяким лідерам Заходу сміливість. Щоб вони нарешті зробили те, що повинні були зробити ще у перший день вторгнення: або закрити українське небо від російських ракет і бомб, або дати нам бойові літаки, щоб ми все зробили самі. Пауза без рішення стала вже просто вбивчою», - сказав Зеленський.

Як повідомлялося, 8 березня влада Польщі заявила про готовність передати всі свої винищувачі МіГ-29 у розпорядження США. Водночас від Вашингтона Варшава очікує на передачу їй літаків зі схожими операційними можливостями і готова негайно розпочати переговори про їх закупівлю.

Реагуючи на цю заяву МЗС Польщі, у Пентагоні заявили, що зараз ще ведуться переговори з польською стороною, але пропозиція Варшави на цьому етапі поки що є "неприйнятною".

Президент Володимир Зеленський закликав Захід не зволікати з вирішенням питання про передання Польщею бойових літаків і не перекладати відповідальність одне на одного.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-