Українська армія отримає 10 000 упаковок кровоспинного препарату Celox

Українська армія отримає 10 000 упаковок кровоспинного препарату Celox

Укрінформ
Українська фармкомпанія «Дарниця» закупила та передає 10 000 упаковок Celox Rapid на потреби Збройних сил України, інших військових медичних підрозділів та тероборони.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров’я.

«Селокс (Celox) – це кровоспинний препарат, що допомагає рятувати життя в умовах війни. Першу поставку у 6 000 упаковок ЗСУ уже отримали. Решта 4 000 упаковок надійде найближчим часом», - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, очільник МОЗ Віктор Ляшко висловив подяку українському бізнесу, який підтримує Збройні сили України.

«Завдяки продуктивній взаємодії команди фармацевтичної компанії «Дарниця» та підтримці іншого українського бізнесу наші захисники мають сучасні медпрепарати у своєму оснащенні», - зазначив Ляшко.

У МОЗ пояснили, що Celox можна застосовувати у разі тяжких травм і поранень. Завдяки активним компонентам він може зупиняти навіть артеріальну кровотечу. Препарат дуже простий у використанні – необхідно розкрити пакет, накласти спеціальний бинт на рану і туго перебинтувати. Змішуючись із кров'ю, компоненти Celox (зокрема, хітозан) утворюють велику кров'яну пробку, схожу на густий гель, і таким чином зупиняють кровотечу.

Як повідомлялося, 24 лютого президент російської федерації володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та з Криму. Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-