Ворог для звіту про втрати ЗСУ використовує свою розбиту техніку – Арестович

Ворог для звіту про втрати ЗСУ використовує свою розбиту техніку – Арестович

Укрінформ
Російські війська для того, аби прозвітувати про начебто розбиту ними українську техніку, фіксують на фото та відео власну знищену техніку.

Про це радник керівника Офісу Президента України Олексій Арестович заявив під час брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

«До речі, нашими фахівцями виявлено, що більшість інформації, які вони подають як знищену українську техніку – це техніка російських військ, яку вони знімають та подають у такому ракурсі, що нібито це зазнали втрат Збройні сили України», - сказав Арестович.

Загалом, за його словами, агресор протягом сьогоднішньої ночі активних дій не проводив. Він використовує паузу для перегрупування, накопичення сил та намагання потім просуватися по тих напрямках, які визначені ним як головні: Київ, Харків, Маріуполь, Миколаїв. Але це їм не вдається. Збройні сили Україна та інші сили наносять потужні артилерійські, авіаційні удари, не даючи просуватися далі. Ситуацію контролює воєнно-політичне керівництво України, ЗСУ та інших сил оборони. «Ми наносимо втрати противнику. Противник втрачає морально-вольові якості, знаходиться більшою частиною у безпорадному стан ,здається нашим військам та переносить основні зусилля в інформаційно-психолочний простір», - додав радник керівника ОПУ.

Арестович додав, що ЗСУ, звісно, також зазнають втрат. Україна віддає шану своїм героям. "Але ці втрати набагато-набагато менші, ніж у ворога", - запевнив він.

Керівника Офісу Президента України нагадав про те, що керівництво України докладає зусиль для евакуації мирних мешканців низки міст, але доповідь щодо перебігу цього процесу буде пізніше.

Як повідомлялося, 24 лютого президент російської федерації володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та з Криму. Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-