Росія ввела в Україну майже всі війська, накопичені для вторгнення - Зеленський

Росія ввела в Україну майже всі війська, накопичені для вторгнення - Зеленський

Відео
Укрінформ
Майже всі війська, які Росія раніше стягнула на кордон з Україною для вторгнення, вже зайшли на територію країни.

Про це Президент України Володимир Зеленський сказав у своєму відеозверненні до громадян, передає кореспондент Укрінформу.

«Хоробрі українці нескореної країни! Вже 14-й день нашої оборони, нашого захисту. 14-й день нашого єднання. По-справжньому – всеукраїнського. Масштаб загрози державі – максимальний. Окупаційний контингент вже завів на нашу територію майже усіх, кого збирали для вторгнення в Україну», - зазначив Зеленський.

За його словами, але й масштаб української відповіді – максимальний, і це два різних слова "максимальний": у них і у нас. Президент зазначив, що у росіян є тільки техніка по максимуму, у українців – до техніки ще народ. «На висоті. У них – тільки накази: наступати, вбивати, знущатись. А у нас – ще реальне бажання мільйонів українців перемогти, захиститись, очистити свою країну», - зазначив Зеленськикй.

Глава держави процитував вірш Тараса Шевченка:

«І на оновленій землі

Врага не буде, супостата,

А буде син, і буде мати,

І будуть люде на землі».

Зеленський нагадав, що в Україні та світі 9 березня відзначають день народження поета, художника, мислителя Тараса Шевченка (1814-1861), мрією якого була вільна Україна.

«Це наша давня мрія. Це його мрія. І вона жива. І цілком реальна. Українці! Українки! Усе в наших руках», - підкреслив глава держави.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф путін оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців.

Глава Української держави Володимир Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію.

Україна направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-