Війну треба закінчувати, але шляхом чесних і предметних переговорів – Зеленський

Війну треба закінчувати, але шляхом чесних і предметних переговорів – Зеленський

Укрінформ
Війну треба закінчувати, сівши за стіл переговорів, але вони мають бути чесними і предметними в інтересах людей.

Про це Президент України Володимир Зеленський заявив під час відеозвернення, передає кореспондент Укрінформу.

«Війну треба закінчувати. Треба сідати за стіл переговорів, але чесних і предметних в інтересах людей, а не застарілих вбивчих амбіцій. Говорив сьогодні з Марком Рютте – премʼєром Нідерландів. У нас нова сторінка у відносинах з Нідерландами, дякую за підтримку. З премʼєром Ізраїлю Беннетом, премʼєром Люксембургу Бетелем та з президентом Франції Макроном. Маємо підтримку. Маємо розуміння», - повідомив Зеленський.

Він також наголосив, що інформація про те, ніби ООН не вважає російське вторгнення війною, обурило багатьох, але наразі ситуацію з'ясували.

«Мабуть, ви бачили сьогодні у новинах історію про те, що ООН нібито не вважає російське вторгнення війною. Я знаю, це обурило багатьох, і не тільки в Україні. Вдячний нашій команді, ми усе зʼясували, швидко отримавши запевнення – у структурах ООН не буде брехні, не буде підігравання агресору. Слово "війна" звучатиме на цьому майданчику, бо це правда», - наголосив глава держави.

24 лютого президент рф путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська тринадцятий день обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-