Російські терористи зруйнували приймальне відділення лікарні в Ізюмі - Ляшко

Російські терористи зруйнували приймальне відділення лікарні в Ізюмі - Ляшко

Укрінформ
У місті Ізюм на Харківщині у вівторок було вщент зруйновано новозбудоване приймальне відділення центральної міської лікарні.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

«Терористи не зважають ні на що людське і продовжують руйнувати лікарні в Україні та обстрілювати медиків. Сьогодні знову було зруйновано вщент новозбудоване приймальне відділення (цього разу - ред.) центральної міської лікарні в місті Ізюм на Харківщині, нещадно та прицільно! Хто завинив перед терористами, беззахисні хворі?!» - обурився Ляшко.

Міністр також зазначив, що за 13 днів війни ушкоджень зазнав 61 заклад охорони здоров’я.

Він нагадав, що вчора нелюди обстріляли машину медичної допомоги у Сєвєродонецьку під час виконання медиками своїх професійних обов'язків. Усі, хто був у машині, отримали контузію та травми.

«Це чергове повне порушення усіх міжнародних гуманітарних правил, вони керуються лише ненавистю. У той час, як наші медики під кулями оперують, приймають пологи, коли в них стріляють», - сказав Ляшко.

На початку війни він звертався до лікарів, до медиків російської федерації з проханням засудити війну та вийти на акції протестів у свої країні. Реакції – нуль, наголосив міністр.

Він звернувся до всіх медиків світу із закликом упродовж найближчих днів вийти на мітинги із закликом закрити небо над Україною.

«Сьогодні звертаюсь до всіх медиків світу! Виходьте у своїх містах 9, 10, 11 березня із закликом закрити небо над Україною або дати нам можливість зробити це самим.

Tedros Adhanom Ghebreyesus Hans Kluge Jr., використайте свій глобальний вплив та авторитет, допоможіть закрити небо над Україною! Нам треба зупинити цю країну-агресора», - закликав Ляшко.

Він подякував кожному українському медичному працівникові за відвагу та професіоналізм .

Як повідомляв Укрінформ, 4 березня міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко закликав Червоний Хрест організувати гуманітарні коридори, щоб доставити життєво необхідні пацієнтам ліки на певні території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-