«Вагнерівці» вже гинуть на території України – розвідка

«Вагнерівці» вже гинуть на території України – розвідка

Укрінформ
Росія залучає до бойових дій на території України найманців приватної військової компанії «Ліга» (ПВК «Вагнер»).

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба Головного управління розвідки Міноборони.

«Поповнюючи резерви окупаційних військ, Росія залучає до бойових дій найманців приватних військових компаній. Зокрема, відомо, що найманці ПВК «Ліга» (ПВК «Вагнер») вже беруть участь в бойових діях на території України в складі армії агресора», - зазначається в повідомленні.

За даними розвідки, про це свідчать, зокрема, жетони знищених найманців. «Деякі з них виготовлялись для використання під час бойових дій в Сирії та містять написи арабською, англійською та французькою мовами. А також сирійські номери телефонів», - йдеться в повідомленні.

ПВК «Вагнер» - російська військова структура, що комплектується найманцями. Брала участь у бойових діях у низці конфліктів, зокрема на Донбасі на боці Росії, в Сирії на боці союзника Путіна диктатора Асада, в Судані.

Незалежна місія під егідою ради ООН встановила, що дії ПВК «Вагнер» кваліфікуються як військові злочини або злочини проти людяності. Європейський Союз запровадив персональні санкції проти учасників та керівників ПВК «Вагнер».

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні, 8 березня, Президент України Володимир Зеленський закликав парламент Великої Британії визнати російську федерацію країною-терористом; ще більше посилити проти неї санкції та закрити небо над Україною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-