Російські полонені працюватимуть на відновлення економіки України – Єнін

Російські полонені працюватимуть на відновлення економіки України – Єнін

Укрінформ
З російськими полоненими в Україні поводитимуться відповідно до норм міжнародного гуманітарного права, а згодом вони будуть працювати на відновлення української економіки.

Про це перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін сказав під час телемарафону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Відповідаючи на запитання, що Україна робитиме з полоненими російськими вояками, представник МВС зауважив, що насамперед Україна буде чітко дотримуватися усіх норм міжнародного гуманітарного права: 

"І саме це відрізняє нас від російського агресора, який стріляє по мирному населенню, завдає ракетно-бомбових ударів по помешканнях. І я вже не говорю про поводження з нашими військовослужбовцями".

Єнін наголосив, що Україна буде використовувати усі можливості, які дають Женевські конвенції щодо російських полонених. 

"Ми будемо використовувати всі ті можливості, які дають нам у цьому плані Женевські конвенції. Тобто використання праці тощо. Всі ці люди згодом будуть працювати на відновлення економіки України", - наголосив він. 

Як повідомлялося, 24 лютого президент путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Країна-агресор завдає авіаційних та ракетних ударів по житлових кварталах та цивільній інфраструктурі міст. В Україні запроваджено воєнний стан, оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-