ООН спростовує повідомлення про заборону на слово «війна» стосовно російського вторгнення

ООН спростовує повідомлення про заборону на слово «війна» стосовно російського вторгнення

Укрінформ
У Секретаріаті ООН спростували повідомлення деяких ЗМІ про те, що секретаріат Організації отримав вказівку не вживати слова «війна» та «вторгнення» щодо ситуації в Україну. 

Як передає Укрінформ, про це написав у Твіттері речник Генерального секретаря ООН Стефан Дюжаррік.

«Це неправда, - зазначив він. - Це не той випадок, аби співробітники отримували вказівку не використовувати такі слова, як «війна» і «вторгнення» для опису ситуації».

У понеділок, нагадав він, заступниця Генсека з політичних питань Розмарі Дікарло розмістила у Твіттері таке повідомлення: «Через майже два тижні стає до болю ясно, що після вторгнення Росії в Україну найбільше страждають мирні жителі - убиті, поранені, переміщені особи. Ця війна безглузда. Ми готові підтримати всі сумлінні зусилля на переговорах, аби покласти край кровопролиттю».

У вівторок сайт ООН розмістив велику публікацію під назвою «Війна в Україні набула «апокаліптичного» характеру, попереджають гуманітарні організації, закликаючи до забезпечення безпечного доступу».

Газета Irish Times повідомила, що секретаріат ООН нібито розіслав співробітникам електронною поштою рекомендації не називати ситуацію в Україні «війною» чи «вторгненням». Натомість доручено використовувати слова «конфлікт» або «військовий наступ».

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-