Кулеба просить світ допомогти з евакуацією мешканців Маріуполя

Кулеба просить світ допомогти з евакуацією мешканців Маріуполя

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав світ публічно вимагати від країни-агресора дати змогу евакуювати мешканців Маріуполя, яких вона тримає в заручниках в оточеному місті.

Звернення глава української дипломатії оприлюднив у Твіттері, передає Укрінформ.

«Росія тримає в заручниках 300 тисяч мирних жителів у Маріуполі, перешкоджає гуманітарній евакуації, незважаючи на домовленості за посередництва МКЧХ. Вчора від зневоднення (!) померла дитина. Воєнні злочини – це частина свідомої стратегії росії. Я закликаю всі держави публічно вимагати: «Росіє, відпусти людей», - написав Кулеба.

Раніше віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук сьогодні вдень повідомила, що російське міністерство оборони офіційно підтвердило гуманітарні коридори в Маріуполі, але російські війська ведуть по людях прицільний вогонь, щойно ті виходять з укриттів.

24 лютого президент путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та з Криму. Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-