Зберігаються ознаки готовності білорусі до участі у війні - Генштаб ЗСУ

Зберігаються ознаки готовності білорусі до участі у війні - Генштаб ЗСУ

Укрінформ
У Генеральному штабі Збройних сил України заявляють, що зберігаються ознаки готовності воєнно-політичного керівництва білоруси до можливої широкомасштабної участі у бойових діях проти України на боці росії.

Як передає Укрінформ, про це Генштаб ЗСУ повідомляє у Фейсбуці.

Противник продовжує наступальну операцію проти України за підтримки авіації та із застосуванням високоточної зброї. Основні зусилля окупантів продовжують зосереджуватися на створенні умов для захоплення міст Київ, Харків, Чернігів, Суми, Маріуполь, Миколаїв та виході на адміністративні кордони Луганської і Донецької областей.

Одночасно зберігаються ознаки готовності воєнно-політичного керівництва білорусі до можливої широкомасштабної участі у бойових діях проти України на боці рф. Здійснено часткове перегрупування сухопутних військ та сил спецоперацій білорусі. Зокрема в районі Бреста перебувають по одній батальйонно-тактичній групі (БТГр) зі складу 38 одшбр (Брест) та 103 опдбр (Вітебськ); у районі Олександрівка (район прикордонного КПП в районі Вільчі, Київська область) – 2 БТГр 38 одшбр; в районі Кірово (Поліський радіаційний заповідник) – 2 БТГр 103 опдбр.

Ці підрозділи переведені у вищі ступені бойової готовності, але морально-психологічний стан особового складу є вкрай низьким. Більшість військовослужбовців поінформована про майбутні дії та не бажає воювати на боці росії, зазначають у Генштабі.

Зведені підрозділи 29, 35, 36 А та ПДВ продовжують утримуватись на рубежах в районі Поліське – Демидів.

На напрямку Димера перебувають підрозділи зі складу 98 пдд та 45 обр СпП, активних дій не відзначається.

В районі Бучі агресор підрозділами зі складу БТГр 76 та 98 пдд ПДВ намагається утримати місто, підрозділи 155 обрмп противника відведені на відновлення боєздатності.

Для ведення наступальних дій у напрямку Фастова стягуються додаткові сили противника.

У напрямку Іванкова ворог продовжує ведення наступу підрозділами окупаційних військ зі складу 35 армії у взаємодії з 36 омсбр (Борзя) 29 армії.

Після значних втрат триває відновлення боєздатності БТГр зі складу 106 пдд та 98 пдд ПДВ в районі Ірпеня.

Противник силами підрозділів зі складу 2-ї, 41-ї армій та 90-ї тд ЦВО намагається блокувати Чернігів.

Основні сили 74 омсбр продовжують відновлювати понтонну переправу та найближчим часом намагатимуться здійснити переправу через Десну.

В районі Глухова російські війська силами до п’яти БТГр зі складу 90 тд і чотирьох БТГр зі складу 2-ї армії центрального округу намагалися організувати наступ з раніше створеного рубежа. Успіхів не зазнали, наступ зупинений.

У зв’язку з непоправними втратами в районі Харкова підрозділи 25 омсбр (Луга) 6-ї армії залишили зону бойових дій та повернуті до району Нехотєєвки Бєлгородської області для здійснення заходів відновлення боєздатності.

До семи БТГр 1, 2 АК та 150-ї мсд 8-ї армії ворога не відмовляються від задуму ведення наступальних дій у напрямках на Дніпро та Запоріжжя з метою виходу на адміністративні кордони Донецької області. Здійснено невдалу спробу наступу в районі Троїцькго. Ворог намагається відновити наступ та захопити Маріуполь. Здійснено висування 2 БТГр 71 мсп (Калинівська) 42 мсд до Гуляйполя, Оріхова.

Агресор провів наступальні дії у напрямку Тернівки, зазнав значних втрат та повернувся в райони зосередження в районі Капустиного, Баловного, Новоматвіївського.

В акваторіях Чорного та Азовського морів противник не проводив активних дій. Зберігається імовірність завдання ракетних ударів по державних та військових об’єктах з кораблів Чорноморського флоту та Каспійської флотилії.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-