Війна росії проти України: бої в Ірпені, біля Чернігова, у районі Мар'їнки

Війна росії проти України: бої в Ірпені, біля Чернігова, у районі Мар'їнки

Укрінформ
Станом на 8.00 в частині регіонів України ніч минула спокійно, бої велися в Ірпені, біля Чернігова, зранку розпочався бій в районі Мар'їнки.

Про це йдеться у зведенні Офісу Президента з регіонів, переданому Укрінформу.

«Київщина. Бої в Ірпені. Обстріли: Макарів, район Гостомеля. Рух ворожої техніки на півночі Броварського району. Постійна тривога авіаударів по Василькову, Білій Церкві, Гостомель, Узин. Готуємося до евакуації», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що на Чернігівщині вночі було кілька повітряних тривог та оборонні бої біля Чернігова, по області.

У Херсоні о другій годині ночі було чутно потужні вибухи. Наслідки з'ясовуються.

У Запорізькій області ворог готується до наступу в бік Запоріжжя, здійснюючи перегрупування військ. В окупованих населених пунктах Пологи, Василіва, Токмак, Мелітополь, Бердянськ та Енергодар ситуація контролюється очільниками громад. Водночас ворог намагається встановити поліцейський режим за допомогою неприхованого терору, спрямованого на цивільних.

На Сумщині агресор здійснив авіаційний наліт по житлових кварталах міста, у приватний сектор. Понад 20 загиблих та поранених, серед яких діти. Сумський район - також авіаудари по селах, по звичайних будинках. Кількість жертв уточнюється. Охтирка - нічний авіаналіт, бомбили житлові квартали, приватний сектор, продуктові магазини. Знову вдарили по і так розбитій ТЕЦ. Місто без тепла повністю 4-й день. Кількість жертв уточнюється, ДСНС розбирає завали.

Луганщина. Обстріли Попасної, Рубіжного та Сєвєродонецька. У Попасній попадання у психоневрологічний диспансер - 2 загиблих. У Рубіжному - 3 поранених цивільних. Відсутнє газопостачання, частково електрика та вода.

На Донеччині Мангуш (останнє смт перед Маріуполем) під контролем русні. Маріуполь сьогодні пробився на зв'язок - ненадовго, зараз знову зникне. У місті катастрофа. Дуже чекають на гуманітарку. Волноваху вже зрівняли із землею. Евакуація звідти сьогодні продовжиться. В районі Авдіївки обстріли. В районі Мар'їнки зранку розпочався бій.

На Хмельниччині окупанти намагалися обстріляти Старокостянтинів. Атаку відбито.

На Житомирщині ніч була спокійною. Перед тим увечері — авіаналіт. Удар по двох нафтобазах та промзоні.

На Полтавщині ввечері були повітряні тривоги у Лубнах та Полтаві.

У Чернівцях увечері також була повітряна тривога.

У Миколаєві вчора відбили від міста орків. Уночі лунали вибухи. По області вночі все було тихо.

У Харкові уночі було відносно спокійно, по області велися бої в Ізюмському та Дергачівському напрямках.

Повідомляється також, що на Кіровоградщині, Волині, Рівненщині, Вінниччині, Тернопільщині, Черкащині, Львівщині, Івано-Франківщині, Одещині, Дніпропетровщині та в Закарпатті ніч була спокійною.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф путін оголосив про початок вторгнення в Україну. російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна офіційно спрямувала позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-