Російські війська продовжують наступ в напрямках на Дніпро та Запоріжжя - Генштаб

Російські війська продовжують наступ в напрямках на Дніпро та Запоріжжя - Генштаб

Укрінформ
Російські війська продовжують наступальні дії в напрямках на Дніпро та Запоріжжя, не полишають спроб штурмувати Київ і прорвати оборону Маріуполя.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

За оперативною інформацією, станом на 24:00 7 березня російські війська продовжують наступальну операцію проти України за підтримки авіації та з нанесенням ракетних ударів.

Основні зусилля ворог зосереджує на виконанні наступних завдань: забезпечення сухопутного коридору між тимчасово окупованою територією Автономної Республіки Крим та континентальною частиною російської федерації, взяття під повний контроль Маріуполя, оточення з подальшим захопленням Києва, а також виходу на адміністративні кордони Луганської і Донецької областей.

Протягом доби російські війська здійснювали перегрупування для організації штурму Києва.

Згідно з даними Генштабу, до штурму противник планує долучити найбільш боєздатні частини та підрозділи зі складу спеціального полку росгвардії імені Рамзана Кадирова (Грозний), 27-го загону спецпризначення "Кузбасс" (Кемерово), 604-го центру спецпризначення "Вітязь” (Москва) росгвардії та приватної військової компанії “Ліга” (колишня приватна військова компанія “Вагнер”).

На Поліському напрямку ворог силами окремих підрозділів зі складу 29-ої, 35-ої та 36-ої загальновійськових армій збройних сил російської федерації, Тихоокеанського флоту Східного воєнного округу та Повітряно-десантних військ збройних сил рф зосередився в районах населених пунктів Поліське, Кухарі, Бородянка, Бишів, Гореничі, Демидів.

На напрямку населеного пункту Бишів противник силами до двох батальйонних тактичних груп зі складу 36-ої загальновійськової армії збройних сил рф здійснив маневр і намагається просуватись далі.

На напрямку населених пунктів Тарасівщина і Раківка противник зі складу 98-ої повітряно-десантної дивізії у взаємодії з батальйонною тактичною групою 155-ої окремої бригади морської піхоти після форсування річки Ірпінь у районі Раківка розпочав наступальні дії, але поніс значні втрати у живій силі та техніці, втратив частину наступального потенціалу та був зупинений.

На Сіверському напрямку ворог силами підрозділів зі складу другої, 41-ої загальновійськових армій збройних сил росії та 90-ої танкової дивізії Центрального воєнного округа проводить наступальну операцію з метою блокування Чернігова та підготовки до наступу на Суми.

На Слобожанському напрямку противник силами першої танкової армії збройних сил рф (до 12 батальйонних тактичних груп), 20-ої загальновійськової армії збройних сил рф (до 8 БТГр), 6 загальновійськової армії (до 2 БТГр) Західного військового округу, 14-го армійського корпусу збройних сил рф (до 2 БТГр) основні зусилля зосереджує на напрямках Канів, Новомосковськ.

Ворог зупинений та намагається відновити наступ на Сєверодонецьк силами 144-ої мотострілецької дивізії 20-ї загальновійськової армії збройних сил росії. Здійснює перегрупування та підготовку до штурму міста Суми.

Під час спроби оволодіти містом Ізюм противник зазнав втрат та відійшов. Окупанти вдалися до терору в місті, обстрілюючи цивільні помешкання та інфраструктуру.

На Донецькому напрямку ворог силами до 7 батальйонних тактичних груп, 1, 2 армійських корпусів та 150-ої мотострілецької дивізії восьмої загальновійськової армії продовжує наступальні дії в напрямках на Дніпро та Запоріжжя з метою виходу на адміністративні кордони Донецької області.

Для ведення наступальних дій у напрямку на Сєвєродонецьк здійснюється переміщення батальйонної тактичної групи 150-ої мотострілецької дивізії.

Фіксуються спроби прорвати оборону на Волноваському напрямку. Також ворог безуспішно намагається прорвати оборону Маріуполя.

На Таврійському напрямку противник силами окремих підрозділів 49-ої загальновійськової армії збройних сил російської федерації, 22-го армійського корпусу, 20-ої мотострілецької дивізії восьмої загальновійськової армії збройних сил рф та Повітряно-десантних військ основні зусилля зосереджує в напрямках: на Миколаїв - до 2 батальйонних тактичних груп берегових військ Чорноморського флоту; на Вознесенськ - до 3 БТГр зі складу 49-ої загальновійськової армії збройних сил росії; на Запоріжжя - до 4 БТГр 42-ої мотострілецької дивізії та 136-ої окремої мотострілецької бригади 58-ої загальновійськової армії збройних сил росії; Мелітополь, Маріуполь - до 3 БТГр зі складу 19-ої мотострілецької дивізії 58-ої загальновійськової армії.

Ворог здійснює перегрупування військ для проведення наступальних дій.

У Південнобузькому операційному районі противник зупинений на підступах до Миколаєва, проводить перегрупування військ для відновлення наступу.

За даними Генштабу, у цілому морально-психологічний стан противника низький. Ворог деморалізований через великі втрати в живій сил та військовій техніці, на окремих напрямках вдається до дезертирства.

Під час боїв поблизу Харкова був ліквідований начальник штабу – перший заступник командувача 41-ої загальновійськової армії генерал-майор Віталій Герасимов, також були вбиті та поранені декілька старших офіцерів штабу армії.

Як повідомлялося, 24 лютого президент російської федерації володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.

Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі. Прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан ініціював початок розслідування ситуації в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-