Українська ППО від початку війни збила 52 бойові літаки та 69 вертольотів рф

Українська ППО від початку війни збила 52 бойові літаки та 69 вертольотів рф

Укрінформ
Сили протиповітряної оборони України станом на дванадцяту добу війни збили 52 бойових літаки та 69 вертольотів російської федерації.

Як передає Укрінформ, про це командування Повітряних сил Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

"12 доба війни, а українська протиповітряна оборона досі ефективно знищує російського окупанта в повітрі. Чимало крилатих ракет, випущених росіянами з різних напрямків, не досягають цілей саме завдяки ППО держави", - наголосили в Повітряних силах.

Так, 7 березня одна із "крилатих" була перехоплена ракетою, випущеною з українського винищувача. Як підкреслило командування, "саме з того винищувача, які, за заявами російського військового керівництва, давно всі знищені. А вони існують, бо вони – привиди!".

Минулої ночі ними були знищені в повітряному бою поблизу Києва одразу два ворожі винищувачі. Третій збили в тому ж бою зенітні ракетні війська.

На кількох стратегічних напрямках успішно відпрацювала ударна авіація Повітряних сил. Штурмовики Су-25 та бомбардувальники Су-24м спалили кілька колон ворожої техніки.

Протягом доби 7 березня з'явилися відомості про збиття одного ворожого гелікоптера та трьох винищувачів. Один із них у Харківській області збив військовослужбовець строкової служби Національної гвардії України, решта два були збиті під Києвом зенітним ракетним підрозділом та винищувачем авіації Повітряних сил ЗСУ.

Таким чином, станом на дванадцяту добу в ході повітряного протистояння системи протиповітряної оборони України з російсько-фашистськими військами були збиті десятки крилатих та балістичних ракет росії, 52 бойових літаки, 69 вертольотів та інші малорозмірні цілі.

Ідеться про протиповітряну оборону усіх складових Сил оборони України, від Повітряних сил – до територіальної оборони.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.

Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі. Прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан ініціював початок розслідування ситуації в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-