Генсек Ради Європи закликала створити гуманітарні коридори в Україні

Генсек Ради Європи закликала створити гуманітарні коридори в Україні

Укрінформ
Генеральний секретар Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич закликала до створення гуманітарних коридорів в Україні, які справді дозволили б забезпечити безпечний прохід переміщеним особам.

Про це йдеться в її заяві, повідомляє Укрінформ.

"Оскільки ми досі є свідками жахів війни в Україні, я наполегливо закликаю сторони дійти згоди про такі гуманітарні коридори, які справді дозволили б забезпечити безпечний прохід тисячам переміщених осіб, які рятуються від смерті та руйнувань. Більшість їх становлять жінки та діти", – заявила генеральний секретар РЄ.

Пейчинович-Бурич зазначила, що на сьогодні кордон перетнули більш як 1,7 мільйона біженців з України.

“З гіркотою ми відзначаємо той факт, що війна завжди пов'язана з різними формами насильства стосовно жінок і дівчаток. Намагаючись знайти притулок від конфліктів, жінки та дівчатка стають ще більш уразливими, вони можуть зазнавати насильства, посягань сексуального характеру та згвалтування. Жінки та дівчатка, які рятуються від конфлікту, потребують особливої ​​підтримки та захисту”, - наголосила вона.

Генеральний секретар РЄ заявила, що процес ратифікації Україною Стамбульської конвенції має бути продовжено негайно.

“Рада Європи повністю солідарна з українським народом, який, як і раніше, переживає кровопролиття та страждання безневинних цивільних осіб, включаючи жінок і дітей. Я ще раз закликаю російську федерацію припинити свою агресію та повернутися на дипломатичний шлях”, - йдеться у заяві Пейчинович-Бурич.

Як повідомляв Укрінформ, 5 і 6 березня організована після переговорів з рф масова евакуація жителів Маріуполя була перенесена у зв'язку з ворожими обстрілами по затвердженому шляху проходження по «зеленому коридору».

24 лютого президент росії путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-