Росія ввела майже 100% наступальних формувань в Україну – Пентагон

Росія ввела майже 100% наступальних формувань в Україну – Пентагон

Укрінформ
Російське військово-політичне керівництво ввело на територію України практично всі війська, зосереджені раніше для наступу біля українського кордону.

Про це, за інформацією CNN, розповів у понеділок журналістам високопоставлений чиновник Міністерства оборони США, передає Укрінформ.

«Росія використала майже 100% бойової потужності, яка була зосереджена на кордоні з Україною, а також на території білорусі», - зазначається в повідомленні.

Крім того, представник Пентагону поінформував, що росія запустила більше 625 ракет по об’єктах в Україні.

Він також зазначив, що, хоча боротьба за перевагу в повітрі над Україною досі триває, за оцінками США Україна має в наявності «переважну більшість» своїх літаків, а також комплексів «земля-повітря» для захисту власного повітряного простору.

Як повідомляв Укрінформ, ще в неділю Пентагон оцінював, що росія ввела 95% своїх військ на територію України від тієї кількості, яку путін зосереджував раніше біля українського кордону під виглядом навчань. Це означає, що наразі рф практично повністю вичерпала наявний потенціал для наступу на Україну та вимушена шукати додаткові резерви.

З 24 лютого в Україні триває війна з російськими загарбниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-