Росія категорично відмовляється забирати з України своїх загиблих військових - Верещук

Росія категорично відмовляється забирати з України своїх загиблих військових - Верещук

Укрінформ
Керівництво росії категорично відмовляється забирати з України своїх полеглих військовослужбовців.

Як передає Укрінформ із посиланням на Мінреінтеграції, про це повідомила віцепрем’єр-міністр ‒ міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

«Росіяни відмовляються навіть вести перемовини щодо цієї проблеми. Очевидно, вважаючи, що тіла військовослужбовців російської федерації не достойні потрапити до себе на батьківщину і бути похованими по-людськи. Разом із тим, Кабінетом Міністрів України розроблено і затверджено покроковий порядок здійснення їх передачі», - сказала Верещук.

Вона додала, що влада росії залишає своїх загиблих в Україні, без права поховання на землях російської федерації з однією метою: аби російські матері, дружини, доньки не дізналися про справжні масштаби розв’язаної путіним війни, про тисячі й тисячі вбитих і про крах, який чекає росію, якщо ця війна продовжуватиметься ще якийсь час.

"Такі звірства по відношенню навіть до свого народу нас, звісно, шокують. Але не зупиняють нашу армію. Ми на своїй землі», - наголосила Верещук.

Як повідомлялося, міністерство оборони росії наказало ховати мертвих російських військових у братських могилах, в тому числі на території білорусі, а коли це неможливо – знищувати їхні тіла. Про це повідомило оперативне командування «Північ» на підставі службового документа російського міністерства оборони, який потрапив до українських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-