Іноземний журналіст просить допомогти евакуювати його знімальну групу з Ірпеня

Іноземний журналіст просить допомогти евакуювати його знімальну групу з Ірпеня

Укрінформ
Іноземний журналіст звернувся за допомогою щодо евакуації його знімальної групи з Ірпеня.

Як передає Укрінформ, про це голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко повідомляє у Фейсбуці.

«Аднан, журналіст лондонського телеканалу AlAraby TV, звертається по допомогу в евакуації його знімальної групи та групи місцевих жителів з міста Ірпінь», - заявив Томіленко.

За інформацією, яку журналіст та його місцевий перекладач повідомили Національній спілці журналістів України, у котеджному містечку Стоянка-2, місто Ірпінь, перебувають двоє іноземних журналістів (Adnan Can Atayturkmen, Habip Demirci) з телеканалу AlAraby TV (штаб-квартира у Лондоні) разом з групою цивільних осіб у кількості приблизно двадцяти осіб.

«Ситуація критична: не мають припасів, світла, газу. Наразі переховуються у підвалі. В районі присутні російські військові (зі сторони Житомирської траси пересувається військова техніка), зона знаходиться під обстрілом. Вся інформація актуальна станом на 17:00 понеділка», - заявив Томіленко.

За його словами, у селищі Гореничі на репортерів очікує контактна особа для подальшої евакуації, але наразі ні знімальна група, ні група місцевих жителів не можуть врятуватися від війни та російських загарбників.

«Журналіст Аднан благає про допомогу, просить інформувати про надзвичайну ситуацію медіа. І на фінал спілкування із колегами з НСЖУ надсилає своє фото із своїм оператором. SOS», - заявив голова НСЖУ.

Як повідомляв Укрінформ, під час боїв з російськими загарбниками під Миколаєвом загинув журналіст зі Львівщини Віктор Дудар.

Фото: Сергій Томіленко, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-