СБУ затримала агента ФСБ, який просував в Україні ідеї «руського міра»

СБУ затримала агента ФСБ, який просував в Україні ідеї «руського міра»

Відео
Укрінформ
Служба безпеки України затримала агента ФСБ Російської Федерації, який просував в Україні ідеї «руського міра» та збирав інформацію про суспільно-політичну ситуацію в нашій державі. 

Як передає Укрінформ, про це повідомили в пресслужбі СБУ. 

«В агента був псевдонім «Гєлєн», а його куратор – співробітник ФСБ Щипіцин Олександр В’ячеславович. Ця особа має документи прикриття на ім’я Шипулін Олександр Володимирович та нібито працює у Казанському інституті Євразійських та міжнародних досліджень», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що окрім просування в Україні ідеї «руського міра», він займався пошуком мікробіологічних лабораторій подвійного призначення, збором інформації про суспільно-політичну ситуацію в Україні та проведенням інформаційних операцій, вигідних агресору.

Також В СБУ повідомили, що українська спецслужба встановила московського координатора цього агента. Ним виявився офіцер 5-ї Служби Департаменту оперативної інформації ФСБ РФ Хрустальов Сергій Миколайович.

Наразі з агентом ФСБ працюють контррозвідники та слідчі СБУ. Чоловіка взято під варту.

Як повідомляв Укрінформ, працівники Служби безпеки зірвали ворожі плани стосовно створення так званої «федеративної республіки Україна», куди мали увійти Івано-Франківська, Закарпатська, Львівська, Тернопільська і Чернівецька області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-