Залужний звернувся до командирів: Людське життя — найвищий пріоритет

Залужний звернувся до командирів: Людське життя — найвищий пріоритет

Укрінформ
Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний закликав командирів берегти особовий склад, ретельно планувати операції та негайно реагувати на зміни в обстановці, адже людське життя — найвищий пріоритет.

Як передає Укрінформ, про це ідеться на сторінці Залужного у Фейсбуці.

«Я звертаюся до командирів - бережіть особовий склад! Ретельно плануйте операції та негайно реагуйте на зміни в обстановці! Людське життя - наш найвищий пріоритет. Цим ми кардинально відрізняємося від противника, який навіть не забирає тіла своїх загиблих і готовий ними встелити нашу землю, щоб прокласти дорогу для наступу», - написав він.

Залужний наголосив, що основою нашого спротиву є передусім мужність і майстерність українського солдата, який попри значну чисельну перевагу ворога самовіддано стримує наступ: «Ворог деморалізований і виснажений. Його плани на «бліцкриг», зміну влади і зовнішньополітичного курсу України зруйновані».

Також він закликав жителів окупованих районів долучатися до руху опору та зауважив, що, «використовуючи складну оперативно-стратегічну обстановку, російські окупаційні війська все ж продовжують нарощувати зусилля на південному напрямку і водночас не залишають спроб оточення Києва».

«Стійка оборона наших міст - Чернігова, Харкова, Миколаєва, Сум, Маріуполя, - та національний спротив не дають змоги противнику розвинути успіх. На скільки б кілометрів ворог не просунувся вглиб нашої території, втримати її він не зможе», - запевнив Головнокомандувач ЗСУ.  

За його словами, українське небо героїчно охороняється Повітряними Силами та силами і засобами протиповітряної оборони Сухопутних військ. Зокрема, вони вже завдали і продовжують завдавати значних втрат угрупованню засобів повітряного нападу противника.

«Дякую кожному і кожній із вас.  Ви показали всьому світові, як треба боротися за свободу і рідну землю. Пишаюся бути з вами в одному строю. Воїни-герої, міста-герої - це наша реальність. Як би важко нам не було, але вже точно не буде соромно.

Ми будемо вічно пам’ятати і помстимося за кожного полеглого захисника України. Біль втрат посилює нашу волю до Перемоги. Ми точно знаємо за що і за кого воюємо», - резюмував Залужний.

24 лютого Росія розпочала ракетні обстріли українських міст, а потім розпочала масштабне вторгнення. Війна Росії проти України триває вже дванадцятий день.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-