У окремих районах Київщини ведуться бої, загарбник перешкоджає евакуації

У окремих районах Київщини ведуться бої, загарбник перешкоджає евакуації

Укрінформ
У Бучанському районі,. Макарові, Ірпіні та Гостомелі вночі велися бої, ворог розташував техніку вздовж Немішаєвської громади, Михайлівської Рубіжівки, Бучі.

Як передає Укрінформ, про це голова у Київської обласної державної адміністрації Олексій Кулеба розповів на своїй сторінці у Фейсбуці.

«У цих районах ведеться вогонь по житлових будинках та цивільному населенню. Загарбник перешкоджає евакуації. Зараз у районі готуються до евакуації людей та доставки гуманітарної допомоги. Але для цього потрібен режим тиші», - наголосив Кулеба.

Зокрема, у Фастівський район по селу Бишів о 5:00 був завданий авіаудар, зруйновано будівлю аптеки. На ділянці автодороги Бишів – Лишня зруйновано електроопору. На 7:00 світло по резервній лінії відновлено, окрім центральної частини села. Потерпілих немає.

Він наголосив, що північ Вишгородського району залишається окупований ворогом. Поліська, Димерська, Іванківська громади на межі гуманітарної катастрофи. "Йде постійне перегрупування сил загарбника. До району надходить гуманітарна медична та продуктова допомога. Але загарбник не дає можливості допомогти окупованим громадам. Людям, які самостійно виходять з окупованої території, надається допомога та організовується евакуація з району. Протягом ранку Димерського напряму вдалося вивести близько 500 людей", - додав голова ОВА.

Крім того, у Броварському районі зафіксовано пересування ворожої техніки. На території деяких населених пунктів Баришівської, Калитянської та Великодимерської територіальних громад проводилися бойові дії. У селах Мокрець та Заворичі Калитянської громади відсутні зв'язок та електропостачання. У цих населених пунктах спостерігається активне пересування ворога. Протягом вчорашнього дня з району бойових дій вдалося евакуювати 12 цивільних осіб.

У с. Русанів Великодимерської громади є зруйновані приватні житлові будинки. На даний час вдалося відновити газопостачання, електро-, водопостачання, опалення та зв’язок поки відсутні.

У с. Перемога частково зруйновані місцевий храм, будинок священника та стаціонарний будинок для самостійних людей. Триває евакуація всіх бажаючих мешканців. У с. Лукаші відсутнє водопостачання.

Кулеба повідомив, що в Обухівському районі тривають роботи з відновлення інфраструктури та надання необхідної допомоги населенню.

За його словами, найнебезпечнішими напрямки у Київській області є Житомирська траса, Буча – Ірпінь – Гостомель, Макарів, північ Вишгородського району.

Тривають бої на території деяких населених пунктів Баришівської, Калитянської та Великодимерської територіальних громад Броварського району.

«Загарбники продовжують накопичувати війська та техніку, обстрілюються житлові масиви та критична інфраструктура. Постійні тривоги можливого авіанальоту майже по всій області. В усіх районах Київщини йде боротьба з диверсійними групами», - зазначив голова ОВА.

Як повідомлялося, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. В Україні запроваджено воєнний стан, оголошено загальну мобілізацію. Країна-агресор, зокрема, завдає авіа та ракетних ударів по житлових кварталах та цивільній інфраструктурі українських міст і селищ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-