Всі іноземні легіонери для захисту України проходять перевірку - Міноборони

Всі іноземні легіонери для захисту України проходять перевірку - Міноборони

Укрінформ
Кількість іноземних легіонерів, які їдуть в Україну допомогти захищатись від Російської Федерації, на сьогодні дуже зросла. Всі кандидати проходять перевірку, перевага надається бійцям з бойовим досвідом.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це в телеефірі повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр, коментуючи інформацію про десятки тисяч іноземних легіонерів, які допоможуть боронити Україну від російського агресора.

«Це абсолютно вірно. У нас запущено вже сайт інтернаціонального легіону, запущений call-центр на 20 англомовних операторів і вони постійно приймають дзвінки. І навіть на момент запуску ми вже мали більше ніж 16 тисяч охочих. На сьогодні ця цифра значно більша», - заявила Маляр та додала, що ми не можна відразу з поглядів безпеки всіх записати, тому іноземці проходять певні процедури і перевірку, яку українська сторона зараз максимально прискорила.

Маляр також повідомила, що під час відбору пріоритет надається особам з бойовим досвідом.

«Ці люди першими стануть в стрій», - запевнила Маляр.

Заступниця міністра також поінформувала, що телефонують і пишуть в колцентри з усього світу, і більшість іноземних легіонерів мотивована воювати саме з Російською Федерацією. Адже несправедливість, яка в Україні у 21 столітті відбувається на очах усього світу, неможливо осягнути, зазначила Маляр.

Як повідомляв Укрінформ, 6 березня Міністерство оборони України разом з IT-волонтерами створили сайт для прийому заявок на вступ до International Legion for the Territorial Defence of Ukraine.

Станом на 6 березня бажання воювати в складі Інтернаціонального легіону ТРО виявили до 20 000 іноземців з 52 країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-