Російські війська отримають жорстку відсіч – Резніков

Російські війська отримають жорстку відсіч – Резніков

Укрінформ
Російські загарбники намагаються сконцентрувати сили та засоби для нової хвилі атак, однак російські війська скрізь отримають жорстку відсіч.

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці заявив міністр оборони України Олексій Резніков.

«Минуло одинадцять діб героїчного спротиву. Через величезні втрати, які поніс ворог, інтенсивність бойових дій тимчасово знизилася. Проте російські окупанти намагаються сконцентрувати сили та засоби для нової хвилі атак. В першу чергу – на Київ, Харків, Чернігів та Миколаїв. Не втрачаємо пильність! Російські війська скрізь отримають жорстку відсіч», - наголосив Резніков.

За словами міністра, «рускій мір» намагається задушити місто-герой Маріуполь гуманітарною кризою. Керівництво держави робить усе можливе і неможливе, щоб забезпечити гуманітарні коридори.

Міністр оборони також поінформував, що Україна використовує кожну хвилину, щоб зміцнити нашу оборону. Усі зусилля цілодобово спрямовані на те, щоб забезпечити потреби наших захисників і захисниць.

Резніков наголосив, що дії українських артилеристів на Миколаївщині увійдуть до підручників, як і контратаки українських оборонців Харкова та Луганщини.

«Ми працюємо над отриманням допомоги у сфері ППО та ПРО від партнерів. Але впевненості у невідворотності нашої перемоги додають не виголошені обіцянки, а українські Повітряні сили та окремі менеджери «Укрпошти», які збивають літаки з російськими військовими злочинцями», - заявив Резніков, додавши, що в козацьку добу наші предки орали землю, тримаючи під рукою шаблю та мушкет, а сьогодні деякі села під час посівної можуть озброїти трофеями механізований батальйон з посиленими танковими ротами.

Резніков також підкреслив, що наша найбільша перевага над ворогом – у згуртованості українського суспільства.

«У Росії не розуміють, що таке самоорганізація і що таке справжня довіра між владою і Громадянами. Вони десятиліттями знищували свободу і гідність людей, щоб отримати покірне населення. Їх більше, це правда. Вони переважають на морі та в повітрі. Поки що. Поки що, адже один український воїн і один український громадянин на війні вартують десятків російських окупантів», - наголосив Резніков.

Україна обов’язково поверне всі тимчасово захоплені землі, переконаний міністр.

«Ми повернемо усі тимчасово захоплені міста та села. Херсон, Каховка, Мелітополь, Бердянськ та Генічеськ показали, що окупантам краще забратися, поки не пізно», - додав він.

Як повідомляв Укрінформ, за даними британської розвідки, протягом вихідних війська РФ мінімально просунулися на землі й не досягли поставлених цілей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-