У Маріуполі обстріляли патрульний пункт місії ОБСЄ, згоріли два автомобілі

У Маріуполі обстріляли патрульний пункт місії ОБСЄ, згоріли два автомобілі

Укрінформ
У Маріуполі 6 березня внаслідок обстрілу пошкоджено патрульний пункт місії ОБСЄ та спалено два її автомобілі.

Про це йдеться у щоденному звіті Спеціальної моніторингової місії в Україні, повідомляє Укрінформ.

"Вранці 6 березня, близько 11:30, місії повідомили, що її патрульний центр у Маріуполі пошкоджено внаслідок обстрілу. За попередньою інформацією, що надійшла від місцевих членів СММ, пошкоджено будівлю патрульного центру та зруйновано засоби зв'язку місії. Крім того, було спалено два автомобілі СММ", - йдеться у документі.

Зазначається, що ще до початку бойових дій координати приміщень місії у Маріуполі було доведено до всіх сторін.

У звіті також повідомляється, що ввечері 6 березня завершилася евакуація моніторингової команди з Херсона до РФ, яка проводилася відповідно до розпорядження від 24 лютого тимчасово евакуювати всіх міжнародних членів.

Крім того, продовжилося переміщення місцевих членів місії, які раніше розміщувалися в Краматорську та Сєверодонецьку, і почалося переміщення місцевих членів місії, які раніше розміщувалися в Києві.

Водночас, враховуючи активізацію безперервних бойових дій та відсутність домовленості про гуманітарний коридор, вже вдруге неможливо було розпочати переміщення місцевих членів місії з Маріуполя. Воно розпочнеться, як тільки дозволить безпекова ситуація, зазначили у СММ.

Повідомляється, що глава місії разом із вищим керівництвом залишаються в Україні, проте планують залишити зону діяльності СММ, оскільки всі інші міжнародні члени місії вже виїхали.

Як повідомлялося, президент РФ Володимир Путін 24 лютого розпочав масштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

У країні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Фото: ОБСЄ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-