Тих, хто готував накази щодо оголошених РФ на завтра атак, чекає трибунал – Зеленський

Тих, хто готував накази щодо оголошених РФ на завтра атак, чекає трибунал – Зеленський

Укрінформ
Більшість об’єктів оборонно-промислового комплексу України, удари по яких анонсувала Росія, розташовані у межах міст, де живуть тисячі людей. А тому усіх, хто готував атаку і видаватиме злочинні накази, чекає трибунал.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський у відеозверненні, повідомляє Укрінформ.

«Російським військовим ще ніби замало того, що вони вже наробили. Замало зруйнованих доль, скалічених життів. Вони хочуть убити ще більше. На завтра Росія офіційно анонсувала обстріл нашої території. Наших підприємств оборонного комплексу. Більшість – побудовані десятиліття тому, ще радянською владою у містах. А зараз вони посеред звичайного міського середовища. Там працюють тисячі людей. Сотні тисяч – живуть поряд. Це — вбивство. Свідоме вбивство», - наголосив глава держави.

Він підкреслив, що досі не почув реакції на цей «анонс» від жодного лідера світу, жодного західного політика.

«Вдумайтесь у відчуття безкарності окупантів: вони анонсують звірства, які заплановані. Чому? Тому що немає реакції. Тому що мовчання. Жодного слова, ніби західні лідери розчинились на цей вечір. На цей день. Сподіваюсь, що хоча би завтра ви це помітите. Відреагуєте. Щось скажете», - сказав Зеленський.

Президент запевнив, що Україні відомо, хто підготував цю атаку, і як підуть накази за вертикаллю командування: «Ми знаємо все. І не пробачимо нічого. Вас чекає трибунал. І суд Божий, якщо спробуєте сховатись».

Як повідомлялося, раніше російське міністерство оборони анонсувало удари по українських підприємствах оборонно-промислового комплексу.

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі. Прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан ініціював початок розслідування ситуації в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-