Зеленський: Ми не пробачимо Росії жертви і страждання

Зеленський: Ми не пробачимо Росії жертви і страждання

Укрінформ
Українці ніколи не пробачать російським загарбникам сотні жертв і страждання, які вони принесли на нашу землю.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський у відеозверненні, повідомляє Укрінформ.

"Сьогодні – Прощена неділя. День, коли ми завжди просили пробачення одне в одного, у всіх людей, у Бога. Але сьогодні, здається, багато хто не згадав взагалі про цей день. Не згадав обовʼязкові слова: "Пробач мені". І обовʼязкову відповідь: "Бог пробачить, і я пробачаю". Здається, ці слова втратили сьогодні сенс. Принаймні частково. Після всього, що ми пережили", - сказав глава держави.

Він наголосив, що українці не пробачать розстріляних житлових будинків, ракету, яку протиповітряна оборона збила сьогодні над Охматдитом, і ще понад 500 інших таких ракет, які вдарили по українській землі, по наших людях і дітях.

"Ми не пробачимо розстріли беззбройних людей. Руйнацію нашої інфраструктури... Сотні й сотні жертв. Тисячі й тисячі страждань. І Бог не пробачить. Ні сьогодні, ні завтра - ніколи. І замість Прощеного буде Судний день, я впевнений в цьому", - наголосив Президент.

Як повідомлялося, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі. Прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан ініціював початок розслідування ситуації в Україні.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-