Замість гуманітарних коридорів РФ здатна зробити тільки криваві - Зеленський

Замість гуманітарних коридорів РФ здатна зробити тільки криваві - Зеленський

Укрінформ
Російські загарбники не виконують домовленостей щодо гуманітарних коридорів і обстрілюють цивільних людей, які намагаються врятуватися.

Про це сказав Президент України Володимир Зеленський у відеозверненні, передає Укрінформ.

"Щоденно говорили про можливість для людей вийти з тих міст, куди прийшла Росія, російські військові. Я вдячний кожному українцю і кожній, які залишаються навіть в оточенні, щоб боронити наші міста, нашу свободу. Але я також знаю, що є люди, яким дійсно потрібно вийти, які не можуть залишитися, і ми чули обіцянку, що гуманітарні коридори будуть. Їх немає! Замість гуманітарних коридорів вони здатні зробити тільки криваві", - наголосив Зеленський.

Він нагадав, що сьогодні в Ірпені російські військові вбили цілу родину: чоловіка, жінку і двох дітей.

"Просто на дорозі, як у тирі, коли вони намагалися просто вийти з міста, щоб врятуватися. Цілу родину! Скільки таких родин в Україні загинуло?!" - підкреслив глава держави.

Він наголосив, що українці не пробачать тих, хто скоїв звірства на нашій землі.

"Ми не пробачимо! Ми не забудемо! Ми покараємо кожного, хто скоїв звірства на цій війні, на нашій землі. Знайдемо кожну сволоту, яка стріляла по наших містах, по наших людях, яка бомбила нашу землю, яка запускала ракети, яка віддавала наказ і натискала на "пуск" - вам не буде жодного тихого місця на цій землі, окрім могили", - заявив Зеленський.

Як повідомлялося, 6 березня російські військовослужбовці відкрили вогонь по цивільних людях на виїзді з Ірпеня.

Попри обстріли та захоплення Ірпеня ворогом, поліція і військові вивели із зони бойових дій 200 людей, з них 50 дітей. Евакуація проводилася поблизу села Романівка під мінометним обстрілом.

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-