Щоб забезпечити перезмінку на ЧАЕС, немає жодного «коридору» - мер Славутича

Щоб забезпечити перезмінку на ЧАЕС, немає жодного «коридору» - мер Славутича

Укрінформ
Наразі немає жодного безпечного коридору, щоб забезпечити перезмінку працівників на Чорнобильській атомній електростанції.

Про це під час цілодобового марафону новин провідних телеканалів заявив мер Славутича Юрій Фомічов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"З 24 лютого зміна не повертається в Славутич. Вони знаходяться там, на самому об'єкті, і немає жодного безпечного коридору, щоб ми могли замінити цих людей", - сказав Фомічов.

За його словами, працівники зміни розбилися на групи, щоб забезпечити відпочинок, але неможливість провести ротацію працівників все одно несе в собі небезпеку.

Фомічов також повідомив, що в Славутичі ситуація спокійна, загарбники у місто не заходили. Наразі місто відрізане від решти країни, зокрема і від постачання продовольства.

Як повідомлялося, внаслідок військового нападу РФ на Україну з території Республіки Білорусь, починаючи із 17-ої години 24 лютого 2022 року всі об’єкти ДСП «Чорнобильська АЕС», що знаходяться у зоні відчуження, перебувають під контролем збройних сил РФ.

Україна поінформувала МАГАТЕ про фактичну втрату контролю над ядерними і радіаційними об’єктами та про збільшення рівня радіації у Чорнобильській зоні відчуження. Радіаційний фон підвищений у зв'язку з пересуванням військової техніки загарбника.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-