Україна закликає Грузію відмовитися від активізації торгівлі з Росією

Україна закликає Грузію відмовитися від активізації торгівлі з Росією

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України вважає категорично неприйнятною активізацію торговельних відносин Грузії з РФ і закликають Тбілісі відмежуватися від рішення Росії про скасування частини торговельних санкцій.

Про це заявив речник МЗС Олег Ніколенко у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Він зауважив, що в Україні звернули увагу на повідомлення про скасування Російською Федерацією частини торговельних санкцій проти Грузії.

Зазначається, що РФ ухвалила це рішення в умовах неготовності грузинської влади підтримувати нові санкції Європейського Союзу проти Росії.

«Вважаємо категорично неприйнятним активізацію торговельних відносин з Росією, збройні сили якої завдають ракетно-бомбові удари по мирних українських містах, вбивають мирних громадян, у тому числі дітей», - наголосив речник.

Міністерство також закликало офіційний Тбілісі публічно відмежуватися від рішення РФ, керівництво якої порушує норми міжнародного права та вчиняє воєнні злочини в Україні.

Ніколенко додав, що ведення бізнесу з російськими компаніями надає додаткові ресурси для Росії, аби вона продовжувала криваву війну проти України, а отримані прибутки просякнуті кров‘ю вбитих українських громадян.

«Через збройну агресію РФ проти Грузії в 2008 році грузинському народу, на жаль, добре відомі жахіття війни, через які зараз доводиться проходити українцям. Водночас, напевно, влада Грузії про це забула і зараз намагається скористатися моментом задля власних інтересів», - акцентував він.

Як повідомлялося, 25 лютого прем'єр-міністр Іраклій Гарібашвілі заявив, що Грузія не планує приєднуватися до економічних та фінансових санкцій Заходу проти Росії.

За повідомленнями ЗМІ, Російська федеральна служба з ветеринарного та фітосанітарного контролю Россельхознадзор, що виконує функції карального органу з накладання торговельних санкцій на недружні до РФ держави, оголосила про намір послабити тиск на Грузію. Йдеться про зняття санкцій з 15 грузинських виробників молока та молокопродукції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-