Британія працює з союзниками щодо нової оборонної допомоги Україні

Британія працює з союзниками щодо нової оборонної допомоги Україні

Укрінформ
Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон під час телефонної розмови з Президентом України Володимиром Зеленським зобов’язався працювати з міжнародними союзниками для подальшого забезпечення України оборонним озброєнням.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у заяві британського уряду за підсумками розмови.

Лідери обговорили нагальні потреби Збройних Сил України, прем’єр-міністр зобов’язався співпрацювати з партнерами для забезпечення України оборонним обладнанням.

Прем’єр-міністр і президент Зеленський також обговорили погіршення гуманітарної ситуації в Україні, спричинене невибірковими нападами Росії та порушенням режиму припинення вогню.

Прем’єр-міністр розповів що робить Великобританія як для надання гуманітарної підтримки, так і для накладання економічних витрат на Росію. Це включає заклик до інших країн вжити подальших дій, щоб виключити Росію з SWIFT.

Як повідомлялось раніше, президент Зеленський у своєму Твітері розповів, що під час розмови лідери засудили ядерний тероризм та воєнні злочини РФ, а також обговорили подальше посилення санкцій проти Росії та узгодили наступні спільні кроки.

Джонсон закликав інших лідерів приєднатися до плану відповіді на вторгнення Росії, що складається із шести пунктів — від гуманітарної підтримки України до заподіяння Москві максимального економічного враження.

З 24 лютого в Україні триває війна з російськими загарбниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-