Російський спортсмен вийшов на п’єдестал з літерою Z і викликав суворий осуд

Російський спортсмен вийшов на п’єдестал з літерою Z і викликав суворий осуд

Укрінформ
Вчинок російського гімнаста Івана Куляка під час церемонії нагородження на Кубку світу в Досі викликав резонанс та суворий осуд.

Інцидент обговорюється у Twitter Gimnovosti, передає Укрінформ.

У фіналі на брусах 20-річний молодик змагався з буквою «Z», приклеєною на його форму, чим демонстративно висловив підтримку російського вторгнення в Україну.

У колишнього юніорського чемпіона Росії, який пройшов військову підготовку у 2021 році, буква Z, символ російського вторгнення, була на грудях навіть на церемонії нагородження, коли він стояв на п’єдесталі поруч із переможцем - українцем Іллею Ковтуном.

Майже всі дописи суворо засуджують такий вчинок, пишуть, що така поведінка є додатковим свідченням того, чому російських спортсменів треба відсторонити від усіх міжнародних змагань. Російські спортсмени та тренери, звісно, підтримали, свого колегу.

Слід зазначити, що 28 лютого МОК попросив міжнародні спортивні федерації заборонити Росії та Білорусі брати участь у змаганнях. Багато федерацій швидко відреагували того ж або наступного дня. Однак FIG вирішила почекати та заборонила участь лише з 7 березня, таким чином дозволивши росіянам завершити змагання в Досі. Це рішення і призвело до скандалу.

Також у Чемпіонаті світу з акробатичної гімнастики в Баку брали участь гімнасти з Росії та Білорусі (натомість українські спортсмени через війну були вимушені відмовитися).

Як повідомляв Укрінформ, у Катарі на етапі Кубка світу зі спортивної гімнастики у вправах на брусах перемогу здобув українець Ілля Ковтун. Російський гімнаст із літерою Z замість прапора програв українцю, посівши третє місце.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-