ЦВК просить світ допомогти закрити небо над Україною

ЦВК просить світ допомогти закрити небо над Україною

Укрінформ
Центральна виборча комісія закликала організації зі спостереження за виборами та виборців з усього світу звернутись до урядів власних країн з проханням закрити небо над Україною.

Про це йдеться у заяві ЦВК в Телеграмі, передає Укрінформ.

«Сьогодні нам як ніколи потрібно, щоб вибір зробив світ. Варіантів для голосування лише два: життя або смерть. Тому ми, ЦВК України, звертаємось до місій зі спостережень за виборами, які протягом останніх років високо оцінювали рівень організації та проведення виборів в Україні. Також звертаємося до виборців зі всього світу», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, ЦВК закликала місії спостережень та виборців звернутись до парламентів та урядів власних країн, до країн НАТО з проханням закрити небо над Україною.

Комісія наголошує, прийняття такого рішення є важливим, адже від ракетно-бомбових ударів російських літаків в Україні стираються вщент цілі міста, і «разом з дітьми, з мирним населенням гине демократія, всі здобуті століттями права і свободи».

Як повідомлялося, раніше із проханням закрити небо над Україною до НАТО звернувся президент Володимир Зеленський, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, депутати місцевих рад та громадськість.

24 лютого Росія оголосила війну Україні. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та з Криму. Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-