Затишшя навколо Києва не означає, що небезпека з боку Росії минула - Веніславський

Затишшя навколо Києва не означає, що небезпека з боку Росії минула - Веніславський

Укрінформ
Україна має бути готовою до будь-якого розвитку подій, адже прогнозувати кроки з боку Російської Федерації важко.

Таку думку член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський висловив під час телемарафону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Спрогнозувати, яким чином далі будуть розвиватися події та яких заходів буде вживати країна-агресор, ми, звичайно, не можемо, але потрібно очікувати будь-яких сценаріїв», - сказав Веніславський.

За його словами, нинішнє затишшя навколо столиці не означає, що небезпека минула. Тим більше, що Київ є одним з тих об'єктів, які цікавлять агресора найбільше.

«Це дозволяє говорити про те, що, напевне, у безпосередній близькості вони підтягують свої резерви, хоча їх вже де-факто немає. Росія намагається перекинути з Далекого Сходу, з Сибіру для того, щоб якимось чином атакувати Україну. Але наші Збройні сили абсолютно адекватно розуміють всі загрози. Ми на кожному напрямку вибудовуємо надійну оборону, яка не дозволить реалізувати ці бажання країни-агресора. Тому воюємо. Ми до будь-якого розвитку подій готові. Чекаємо. Нам головне робити своє: рух опору працює, по тилах наші партизани, наші представники руху опору діють, тому ворог зазнає втрат на всіх напрямках», - зазначив депутат.

Веніславський переконаний в тому, що спротив України та національне єднання дуже сильно розізлило вище політичне керівництво Росії, і навіть є факти звернення до білоруської влади з метою залучити їх до агресії проти України у сухопутному плані.

Він додав, що нині активно формується Інтернаціональний легіон територіальної оборони України, допомога прибуває. «Ми також займаємося їх забезпеченням, формуванням. Вони найближчий днями вступлять в бій, тому ми отримаємо суттєву підтримку у цьому плані», - додав політик.

Народний депутат, як і всі представники української влади, вкотре закликав міжнародних партнерів закрити небо над Україною, адже зважаючи на те, що ворог захопив АЕС, будь-який обстріл може призвести до катастрофи не лише на території України, а й планерного масштабу. «Відкрите небо становить дві ключові загрози з точки зору глобальної безпеки: атомні об'єкти. А з точки зору гуманітарної безпеки це бомбардування, ракетні обстріли населених пунктів, від яких потерпає мирне населення", - додав він.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба 6 березня заявив, до досвідчені ветерани та добровольці з 52 країн світу виявили бажання долучитися до Інтернаціонального батальйону, загальна кількість заявок наближається до 20 тисяч.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-