Битва за Україну. День одинадцятий. Випуск 2

Битва за Україну. День одинадцятий. Випуск 2

Укрінформ
Україна витримала першу, найбільш важку хвилю атаки російських орків. 

Міф про найсучаснішу і найпотужнішу у світі путінську армію зруйнований і спалений на дорогах Київщини та Харківщини, Чернігівщини й Миколаївщини. 

Перемога буде за нами! Слава Україні!

Ми зібрали для вас інформацію про ситуацію в Україні і Києві на 15 годину 6 березня.

14:33 У США невідомий перерахував $1 мільйон на потреби української армії -  Посол України у США Оксана Маркарова

14:31 Загін спеціального призначення Національної гвардії України провів контратаку на ворога під Маріуполем, у результаті якої було знищено близько тридцяти загарбників, 3 ворожі танки, 4 БМП, 2 Тигра.

14:29 Кілька українських найбагатших бізнесменів засудили Росію. Серед них - Віктор Пінчук, Рінат Ахметов, родина Герег та Сергій Тігіпко. Решта поки мовчать - ЗМІ

14:27 Генеральний прокурор Ірина Венедіктова повідомила про підозру народному депутату Іллі Киві у державній зраді та публічних закликах до зміни меж території України.

14:23 Україна очікує від ЄС і G7 нових санкцій проти Росії вже наступного тижня – Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба

14:23 У Нацгвардії України поінформували, що друга спроба зробити «зелений коридор» для цивільних осіб для їхнього виїзду з Маріуполя знову закінчилася обстрілами загарбників.

14:17 Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган в розмові з президентом РФ Володимиром Путіним закликав до невідкладних кроків для забезпечення припинення вогню, відкриття гуманітарних коридорів та підписання мирної угоди.

14:15 ЄІБ перенаправить з інших проєктів в бюджет України €639 мільйонів

14:09 Міністерство закордонних справ протягом дня називатиме країни і компанії, які на словах підтримують Україну у війні з Росією, але продовжують бізнес з агресором.

14:06 Російське наглядове відомство Роскомнагляд за поданням генпрокуратури РФ заблокував у Росії правозахисне видання «Медіазона».

14:05 Сухопутні війська Збройних сил України закликали українців всього світу вийти на площі та вимагати закрити небо над Україною.

14:05 Сербський тенісист Джокович заявив про фінансову допомогу нашій країні.

14:05 Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль закликає владу областей в тилу, які прийняли евакуйованих жителів з районів бойових дій, забезпечити їх роботою шляхом розгортання підприємств, спрямованих на забезпечення перемоги України у війні.

14:03 Уряд ухвалив розроблене Мінсоцполітики рішення, яке дозволяє родинам під час воєнного стану використовувати кошти грошової компенсації «пакунку малюка» на будь-які необхідні товари.

14:00 Українські полігони та військкомати переповнені добровольцями – ОП

13:58 6,5 тисячі для тих, хто втратив роботу через війну: програма запрацює з наступного тижня

13:54 На Київщині російські військові відкрили вогонь по мирних мешканцях, які намагалися покинути Ірпінь. Загинуло троє людей, з них двоє дітей – Київська обласна прокуратура.

13:42 Український військовий журналіст зі Львівщини Віктор Дудар загинув в бою з російськими загарбниками під Миколаєвом. У Жовківській громаді 6-8 березня оголошено днями трауру. Вічна пам’ять і Слава Герою.

13:42 Сили протиповітряної оборони Харкова сьогодні вранці знищили черговий бойовий літак військово-повітряних сил РФ - штурмовик Су-25.

13:41 За час російського вторгнення в Україні народилося понад 4 тисячі немовлят та укладено близько 4 тисяч шлюбів – Міністерство юстиції.

13:17 З початку вторгнення Російської Федерації в Україні вже загинуло 38 дітей та постраждала 71 - Уповноважений ВРУ з прав людини Людмила Денісова..

13:14 Російські війська продовжують знищувати балістичними ракетами та системами залпового вогню населення і житлові будинки Чернігова, наразі у лікарнях міста перебуває більше 300 поранених - уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

13:08 Зеленський - росіянам: Вам за позицію загрожує автозак, а не ГУЛАГ

13:08 Місто Бердянськ Запорізької області, яке окупували російські солдати, залишилося без мобільного зв'язку.

13:08 Жителі Донеччини закликають НАТО закрити небо над Україною

13:06 Служба безпеки України виклала відео із полоненим російським загарбником, який зателефонував дівчині із українського Бердичева і сказав, що здався у полон на її прохання.

12:57 Консул Генерального консульства Республіки Білорусь у Мюнхені Наталя Хвостова написала Службову записку про складання повноважень на знак протесту проти нинішньої політики білоруської влади, зокрема, стосовно України.

12:57 Британські морські піхотинці прибули на допомогу в Україну

12:53 Уряд України за минулий тиждень допоміг виїхати з країни понад 130 тис. іноземців, у тому числі студентам з Індії, Китаю, Туркменістану та Узбекистану.

12:52 Зеленський: Ми вже формуємо спецфонди для відбудови України після війни

12:43 У районі Одеси кораблі РФ перегруповуються і готуються до можливого наступу. Розрахунки ППО та інші підрозділи ЗСУ готові до відбиття атак. - Сергій Братчук, речник Оперативного штабу Одеської обласної військової адміністрації.

12:39 Міф про найпотужнішу у світі путінську армію спалений на дорогах України – Секретар РНБО Данілов

12:37 У Маріуполь уже виїхали автобуси, щоб евакуювати звідти місцевих мешканців - заступник голови Офісу Президента України Кирило Тимошенко.

12:37 Кількість біженців з України перевищила 1,5 мільйона - ООН

12:29 У столиці Австрії щодня від початку втогнення Росії в Україну проходять акції на підтримку українського народу, особливо великий мітинг відбувся у суботу на Площі прав людини.

12:28 У Новій Каховці Херсонської області наразі відбувається проукраїнський мітинг.

12:26 У Запорізькій області, у місті Гуляйполе, де вночі тривали бої, російські загарбники зруйнували храм.

12:23 У Харкові внаслідок обстрілу російськими військовими зруйнований Новосалтівський ринок.

12:20 На Миколаївщині з'явилися перші жертви серед мирного населення в результаті обстрілів російськими військами – жінка та молодий хлопець - голова обласної військової адміністрації Віталій Кім.

12:17 Влада Київщини готова провести евакуацію людей з «найгарячіших» точок.

Найбільш небезпечними напрямами на Київщині залишаються Житомирська траса, Буча-Ірпінь-Гостомель, Макарів та північ Вишгородського району.

12:15 Централізованої евакуації з Чернігова поки не проводять – чекають на «зелений коридор» - начальник Чернігівської обласної військової адміністрація В'ячеслав Чаус

12:07 Під Миколаєвом російські танки знову почали атаку в районі селища Кульбакіне, де розташований аеродром - голова обласної військової адміністрації Віталій Кім.

12:06 Американський актор і кінорежисер, лауреат премії Оскар Шон Пенн: Президент Володимир Зеленський має гідність та зміг об'єднати України у важкі часи.

12:02 Глава SpaceX Ілон Мас відхилив вказівки деяких урядів до Starlink щодо блокування російських джерел новин.

11:56 На Луганщині через обстріли російським агресором понад 20 населених пунктів залишаються без газу та без енергопостачання, 10 – без водопостачання - голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

11:54 Національний банк України відкрив Мінсоцполітики мультивалютний рахунок для допомоги українцям, постраждалим від воєнних дій (реквізити за посиланням https://www.ukrinform.ua/rubric-economy/3421712-vidkrito-multivalutnij-rahunok-dla-dopomogi-ukraincam-postrazdalim-vid-voennih-dij.html).

11:50 Регіони продовжують звертатися до НАТО з проханням закрити небо над Україною (звернення за посиланням https://www.ukrinform.ua/rubric-regions/3421707-regioni-prodovzuut-zvertatisa-do-nato-z-prohannam-zakriti-nebo-nad-ukrainou.html).

11:50 З порту «Ольвія» ( Миколаїв) сьогодні евакуювали 28 членів екіпажу теплохода Banglar Samriddhi під прапором Бангладеш.

11:48 Мінцифри та Megogo запускають Дія TV

11:47 У Національній раді з питань телебачення і радіомовлення надали поради на випадок зникнення мовлення національних телеканалів (роз’яснення за посиланням https://www.ukrinform.ua/rubric-society/3421700-akso-zniklo-movlenna-nacionalnih-telekanaliv-nacrada-dala-rozasnenna.html).

11:41 У захоплених ворогом населених пунктах Луганської області незаконні збройні формування почали примусову паспортизацію мирного населення - уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.

11:38 До військових частин Національної гвардії України прибувають резервісти, готові стати на захист територіальної цілісності та незалежності України.

11:36 Поїзд № 95 Київ - Рахів затримується на три години через ворожий обстріл перед станцією Коростень Житомирської області.

11:34 У Чернігівській області через бойові дії агресора без електропостачання досі залишаються 141 населений пункт - Чернігівська обласна військова адміністрація.

11:29 СБУ: Під Миколаєвом розгромили групу загарбників – ними виявилися зрадники з Криму

11:27 В Україні створили сайт «Окупант» із даними про військовополонених РФ

11:25 У Волинський області розселили понад шість тисяч внутрішньо переселених осіб з областей, де ведуться обстріли військовими РФ.

11:23 У Міністерстві оборони РФ розпорядилися вилучити в особового складу, який бере участь у "спеціальній операції" на території України, документи, що підтверджують особу та розглядають можливість поховання вбитих російських вояків у братських могилах на території Білорусі.

11:22 У Донецькій області минулої доби російські війська вбили одного мирного жителя та поранили вісьмох – Національна поліція України.

11:07 Запорізька АЕС перебуває під контролем військових РФ. Присутність на території атомної станції ворожих військових створює психологічний тиск на персонал - Держатомрегулювання.

11:07 Працівники Національного агентства з питань запобігання корупції запускають Штаб гуманітарної допомоги.

11:03 На Луганщині у постраждалі населені пункти доставляють харчі та ліки, там відновлюють комунікації.

11:01 У Державній службі надзвичайних ситуацій нагадали громадянам про альтернативні способи комунікації між абонентами та виклику екстрених служб у разі відсутності мобільного зв’язку (поради за посиланням https://www.ukrinform.ua/rubric-ato/3421666-so-robiti-za-vidsutnosti-mobilnogo-zvazku-poradi-ratuvalnikiv.html).

11:01 МЗС:  До України вже надійшло 66 384 одиниць захисту, зброї та  спорядження для військових без урахування набоїв.

10:58 Міністр оборони України Олексій Резніков: Невдоволення і деморалізація серед окупаційних військ посилюється. Кремль поки не хоче прийняти і визнати свого фіаско, але цей час вже близько.

10:37 Японія може ввести ще більше санкцій проти РФ, у збиток власного енергетичного сектору

10:34 ООС: Російські загарбники намагаються захопити місто Ізюм на Харківщині, але українські військові стійко обороняють населений пункт.

10:32 У Маріуполі з 12:00 починається евакуація мирного населення - міська рада.

10:32 На Запоріжжі ворог веде наступ на ряд населених пунктів силами трьох батальйонних тактичних груп із застосуванням артилерії, танків і авіації - полковник ЗСУ Іван Арєф’єв.

10:23 Bloomberg: Президент Росії Володимир Путін не врахував обмежені можливості Росії на початку війни з Україною, що може призвести до краху його режиму в найближчі 12 місяців.

10:23 Спортивний світ на нашому боці. Мадридський «Реал» та «Реал Сосьєдад» перед стартом матчу чемпіонату Іспанії провели акцію в підтримку України. Гравці обох команд увійшли у футболках із написом «Всі з Україною», а також зробили спільне фото з українським прапором.

10:21Внаслідок російського ракетного удару по місту Старокостянтинів на Хмельниччині троє людей отримали поранення - начальник Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Гамалій.

10:20 Друга спроба евакуації з Маріуполя: Запоріжжя відправляє 30 автобусів – чекає на «зелений коридор». У разі підтвердження "зеленого коридору" із Запоріжжя до Маріуполя вирушить колона з 30 автобусів, які довезуть гуманітарний вантаж і потім евакуюють звідти людей.

10:14 Міністр охорониздоров’я Віктор Ляшко: Внаслідок дій російських терористів в Україні пошкоджено 34 лікарні, деякі з них вже не зможуть функціонувати.

10:13 Курс рубля в обмінниках окремих російських банків станом на 6 березня становить вже 180 рублів за долар. Це більш як у два рази більше від початку вторгнення в Україну, коли курс рубля становив 82 рублі за долар.

10:07 Державні інформагентства РФ - ТАСС, РІА Новости, а також Інтерфакс вранці 6 березня одночасно і в однакових висловах поширили повідомлення про те, що в Україні нібито проводилися роботи зі створення ядерної зброї.

10:06 На Донеччині з початку вторгнення в Україну російські окупанти вбили 52 та поранили 267 мирних мешканців. Це без урахування убитих та поранених маріупольців - начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

10:00 Український суд погодився з клопотанням українських прокурорів і дозволив їм заарештувати російського співака Олега Газманова.

09:57 Із Харкова залізницею щодня евакуюють близько 30 тисяч людей - начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

09:49 Російські загарбники нещадно продовжують обстрілювати всі квартали Бучі, громада вже кілька діб без світла, тепла, зв’язку, Інтернету - Бучанська міська рада.

09:44 Міністерство оборони України разом з IT-волонтерами створили сайт для прийому заявок на вступ до International Legion for the Territorial Defence of Ukraine.

09:41 Метро у Києві працює у режимі перевезень

09:27 Артизанська пекарня Mlyn у Львові працює безперебійно і випікає на авторських заквасках «патріотичний хліб», щоб забезпечити військових та вимушено переселених людей.

09:25 Міський голова Тростянця Юрій Бова: "Ви питаєте мене: "як можна виїхати із Сум?" З Охтирки, Тростянця, Лебедина та інших міст області. Я відповідаю: безпечно - ніяк. Російські військові мародерять, грабують і подекуди розстрілюють машини українських мирних людей"

09:23 Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова: У кримінальному провадженні щодо вторгнення РФ у нашу країну вже наявні більш як чотири десятки високопосадовців РФ.

09:19 Гуманітарний штаб Києва потребує волонтерів на склади з продовольством та волонтерів-фармацевтів.

09:12 Російський агресор з 24 лютого по 6 березня втратив орієнтовно понад 11 тис. особового складу – Сухопутні війська ЗСУ.

09:08 У Коростені Житомирської області внаслідок ракетного удару росіян по приватному сектору загинула одна людина, ще двоє постраждали - ДСНС.

09:07 Глава ПЦУ Епіфаній: «Русскій мір» приніс на землю України страшне горе, з цією закривавленою шовіністичною ідеологією належить порвати назавжди.

08:57 На військовій техніці у тимчасово окупованому Криму помітили новий знак, який нагадує пісочний годинник.

08:53 Митці Нью-Йорка провели в Музеї Соломона Гуггенхайма акцію із закликом закрити повітряний простір над Україною.

08:53 Ворог продовжує бомбардувати Харків, найбільше страждає масив Салтівка – ДСНС у Харківській області.

08:41 В Овручі Житомирської області внаслідок ракетного удару російських військ зруйновано 30 приватних житлових будинків - ДСНС.

Фото: Vadim Ghirda /AP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-