Ворог вербує членів російських приватних військових компаній - Генштаб ЗСУ

Ворог вербує членів російських приватних військових компаній - Генштаб ЗСУ

Укрінформ
Ворог вербує членів російських приватних військових компаній, які мають досвід проходження військової служби у підрозділах спеціального призначення.

Про це інформує Генштаб ЗСУ у Фейсбуці, передає Укрінформ.

“За наявною інформацією з початком збройної агресії проти України активізувалась діяльність російських приватних військових компаній (ПВК) щодо вербування особового складу, який має досвід проходження військової службу у підрозділах спеціального призначення та має відповідну підготовку. Так, у Ростові-на-Дону розгорнуто штаб ПВК Вагнер”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що протягом останньої доби противник завдав авіаудар по Білій Церкві, пошкоджено понад 20 житлових будинків.

В Ірпені внаслідок бомбардування пошкоджено залізничну колію та виведено з ладу потяг, що використовувався для евакуації мирного населення.

Крім того, окупанти продовжують використовувати російську масовку для підготовки відео репортажів про “успішність” проведення "операції" на території України.

На підступах до Броварів, в районі населеного пункту Перемога, захисниками України завдано авіаційний удар по 15 окремій мотострілецькій бригаді Центрального військового округу російських окупантів, втрати уточняються.

Крім того, підрозділами Збройних Сил України знищено командира 247 гвардійського десантно-штурмового полку Південного військового округу ЗС РФ полковника Костянтина Зизевського.

Також збито 2 літаки російських окупантів, 3 льотчики взято у полон, 1 - знищений. Збито 5 вертольотів та 1 БПЛА ворога, інформують у Генштабі ЗСУ.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Пресслужба операції Об’єднаних сил поінформувала, що російські війська планували провести операції із захоплення України з 20 лютого до 6 березня.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-