У Маріуполі росіяни вели вогонь по напрямку, де мав бути

У Маріуполі росіяни вели вогонь по напрямку, де мав бути "зелений коридор" - Міноборони

Укрінформ
Російські військові продовжують ігнорувати норми міжнародного гуманітарного права, замість "зеленого коридору" відкривають вогонь.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сторінці Міністерства оборони України у Фейсбуці.

«Підступні російські окупанти продовжують ігнорувати норми міжнародного гуманітарного права та норми моралі і людяності! Замість "зеленого коридору" – ворожий вогонь. На жаль, сьогодні мешканці Маріуполя не змогли виїхати з міста, адже російські окупанти продовжують гатити по місту, незважаючи на прохання влади дозволити вивезти цивільне населення. Сьогодні московити підло вели вогонь по тому напрямку, по якому мали евакуювати людей», – зазначили у Міноборони.

Захисники і представники Національної поліції роз'яснювали мешканцям міста небезпеку виїзду з міста та інформували про відсутність гарантій з боку окупанта. Вони закликали залишатися вдома, бажано в сховищах.

«Вже десятий день російські окупаційні війська обстрілюють цивільне населення, нищать інфраструктуру, вбивають людей. Всі оборонці міста продовжують захищати Маріуполь від ворога та обіцяють продовжувати боротися! Росіяни, Гаазький трибунал – це для вас надто м'яко! За ваші злочини проти українського народу – горіти вам в пеклі», – додали у МОУ.

Як повідомляв Укрінформ, евакуація мирного населення Маріуполя та Волновахи була перенесена у зв'язку з ворожим обстрілом. Раніше віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук поінформувала, що між Україною та Росією досягнуто домовленості про створення гуманітарного коридору з 9 години 5 березня у двох напрямках: Волноваха та Маріуполь, маршрути узгоджені за умов Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Президент РФ Володимир Путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. У країні запроваджено воєнний стан і оголошено загальну мобілізацію. Україна направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-